.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.139.90.131
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: SHA-1 "на вихід"; прокурори перевірять угоду по .ORG; США відкривають запаси IPv4; XYZ запустить партію нових доменів...

ICANN
ICANN - за відмову від SHA-1
Настав час відмовитися від алгоритмів SHA-1, перейшовши на використання більш надійного хешування, - вважає головний технолог корпорації ICANN Пол Хоффман.

У своєму блозі на сайті корпорації він висловив думку, що такий перехід краще зробити зараз, в найближчі три місяці. В іншому випадку можуть знадобитися екстрені заходи, оскільки цей перехід стане життєво необхідним для збереження працездатності доменної системи.

Хешування застосовується в доменній системі для захисту імен за технологією DNSSEC. Алгоритм SHA-1 широко використовувався кілька років тому, зараз же в основному застосовуються більш досконалі засоби хешування. Проте, близько двохсот доменів верхнього рівня все ще використовують SHA-1.

Минулого місяця криптографи Гетан Лорент (Gaëtan Leurent) і Томас Пейрін (Thomas Peyrin) опублікували інформацію про атаку на безпеку алгоритму SHA-1, що ставить під загрозу доменні імена, в яких він використовується.

DomainNameWire.com
Генпрокурор Каліфорнії втрутився в угоду з продажу .ORG
Генеральний прокурор Каліфорнії (США) подав запит у корпорацію ICANN, яким він вимагає надати інформацію, пов'язану з продажем реєстру Public Interest Registry (PIR), який управляє загальним доменом верхнього рівня .ORG, і дані про вплив угоди на громадські організації штату, - інформує ICANN.

В кінці минулого року Суспільство Інтернету (ISOC), яке здійснює управління доменом, уклало угоду з продажу PIR компанії Ethos Capital за $1,13 млрд.

Раніше корпорація ICANN повинна була до 17 лютого затвердити угоду з продажу реєстру. Тепер цей термін попередньо продовжений на 2 місяці - до 20 квітня. Передбачається, що до цього моменту офіс генерального прокурора отримає відповіді на всі свої питання і закінчить розгляд та оцінку ситуації.

DomainPulse.com
США випустять на ринок 200 мільйонів нових IPv4-адрес
Уряд США дозволив Міністерству оборони продати близько 200 мільйонів адрес інтернет-протоколу 4-ї версії. Кілька блоків IPv4-адрес планується продати протягом десяти років.

На думку аналітиків, нові адреси знизять поточну вартість IPv4, але не вирішать проблему нестачі IPv4 для ринку.

Через вичерпання IPv4-адрес, ціни на них постійно зростають - середня ціна в 2015 році становила близько $6, а в 2018 році вона досягла уже $17.

DomainPulse.com
В цьому році XYZ запустить п'ять нових доменів
Компанія XYZ.com має намір запустити відразу п'ять нових загальних доменів верхнього рівня, придбаних раніше.

Поки точно відомо лише про один з них - це домен .QUEST. Реєстр придбав його в листопаді минулого року у гонконгської маркетингової компанії QNet. Та планувала використовувати його як домен-бренд, але далі планів справа так і не пішла. У повідомленні XYZ.com йдеться про те, що реєстрація імен в домені буде доступна усім бажаючим.

Таким чином, кількість нових доменів під керуванням реєстру досягне 17.

Зараз у всіх доменах компанії налічується більше 3 млн імен. Найбільш популярні домени - .XYZ з 2,9 млн імен, і .MONSTER з 60 тис. Компанія XYZ є п'ятим за величиною реєстром за кількістю доменних імен під управлінням.