.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.235.243.45
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: UADOM в режимі онлайн; IGF і IGF-UA; .BOX за $ 3 млн; .EU скорочується; .CONTACT на "низькому старті" ...

UADOM
UADOM-2020 відбудеться 3-4 грудня в режимі онлайн
Десята міжнародна конференція доменної індустрії UADOM-2020 пройде у форматі дистанційної участі 3 і 4 грудня.

Конференція UADOM проходить щорічно з 2011 року, її учасниками є реєстратори доменних імен та адміністратори публічних доменів, представники інтернет-проектів і творці контенту, оператори зв'язку та провайдери. Високий рівень інтересу до заходу проявляють як вітчизняні, так і зарубіжні компанії, українські державні органи і міжнародні організації.

Організатором UADOM є реєстр домену верхнього рівня .UA компанія "Хостмайстер", за підтримки міжнародної корпорацією ICANN і учасників доменного ринку.

Цього року конференція вперше проводиться у форматі дистанційної участі, з використанням програмної платформи ZOOM.

На конференції будуть обговорюватися тенденції і перспективи розвитку інтернет-інфраструктури та доменного ринку України і Східної Європи.

Програма форуму знаходиться в розробці і найближчим часом буде доступна на офіційному сайті заходу uadom.cctld.ua.

ICANN
Всесвітній IGF пройде в онлайн-режимі
П'ятнадцята щорічна зустріч Форуму з управління Інтернетом (IGF) через пандемію COVID-19 буде проведена в дистанційному режимі з 9 по 17 листопада. Попередні заходи розпочнуться 2-го листопада.

Форум, організовано Організацією Об'єднаних Націй в рамках загальної теми "Інтернет для стійкості і солідарності людей", буде зосереджений на чотирьох основних темах: дані, навколишнє середовище, інклюзивність та довіра.

В рамках заходу міжнародна корпорація ICANN планує залучити привернути увагу учасників до таких важливих аспектів, як безпека і залучення до Мережі наступного мільярда користувачів.

Участь у Форумі безкоштовна з обов'язковою реєстрацією.

IGF-UA.org
Український дистанційний IGF
З 29 по 30 жовтня 2020 відбувся одинадцятий Український форум з управління Інтернетом (IGF-UA). З огляду на загрози, викликані пандемією коронавирусу COVID-19, захід пройшов в форматі віддаленої участі.

Програма форуму включала такі теми, як безпека, довіра і цифрове безбар'єрне середовище. Окрім того, учасники заходу обговорили виклики, з якими стикається інтернет в Східній Європі та участь України в європейському цифровому ринку.

Український форум є частиною всесвітньої серії Форумів з обговорення найбільш важливих питань розвитку інформаційного суспільства, консолідації зусиль державних органів, бізнесу, інтернет-спільноти, професійних і академічних еліт для прискорення реалізації ІТ можливостей, створення умов всебічного розвитку інтернет-технологій в інтересах суспільства.

Організаторами IGF-UA є установи та організації, що представляють інтереси різних зацікавлених груп інтернет-спільноти, в тому числі урядових структур, міжнародних організацій, громадянського суспільства і приватного сектора.

IGF-UA продовжує бути важливим компонентом національної дискусії про майбутнє Інтернету в Україні. Організатори планують опублікувати резолюцію форуму в найближчим часом.

DomainIncite.com
Відмова від .BOX за $3 млн
П'ять років тому компанія Amazon відмовилася від своєї заявки на новий загальний домен верхнього рівня .BOX і тільки зараз стало відомо, що за відмову компанія отримала $3 млн від конкурента - компанії NS1.

Компанія NS1 мала намір використовувати домен .BOX для надання реєстрантам хмарних сховищ даних - свого роду аналог сервісу DropBox. Але ця ідея так і не була реалізована, в нинішньому році права управління доменом були придбані компанією Intercap (сума цієї угоди не розкривається). Новий власник має намір зробити .BOX нішевим доменом з відкритої реєстрацією. Терміни його запуску на даний час невідомі.

OnlineDomain.com
.EU зменшився на 1%
Обсяг європейського домену в третьому кварталі 2020 року скоротився майже на 1% до 3,58 млн реєстрацій, у порівнянні з попереднім кварталом, повідомив реєстр європейських доменів EURid.

Середній відсоток продовження у другому кварталі склав 78,3%.

Тенденцію до зниження числа реєстрацій в домені EURid пов'язує з «постійними зусиллями по боротьбі з шкідливими доменними іменами та скороченням кількості реєстрацій, що належать жителям Великобританії, які втратять права на свої домени з 1 січня 2021 року».

DomainNameWire.com
.Contact вже в грудні
Компанія Donuts, найбільший реєстр доменів за кількістю доменів верхнього рівня, планує в грудні відкрити реєстрації в новому загальному домені верхнього рівня .CONTACT.

Компанія придбала доменне ім'я верхнього рівня у Top Level Spectrum, Inc. в минулому році.

Donuts передбачає широке використання домену різними типами користувачів, але, в першу чергу, в якості "візитної картки" з контактними даними власника або бізнесу.

Період раннього доступу триватиме з 2 по 9 грудня, після чого стартує загальнодоступна реєстрація.