.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.195.110
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ще три домени залишилися "за бортом"; новий голова Whois; у Donuts два нових домени; заслужене "срібло"...

DomainIncite.com
Ще три домени припинили існування
Компанія CNH Industrial, яка управляє доменами .CASE, .CASEIH і .NEWHOLLAND, попросила ICANN розірвати контракти на ці домени.

CNH - транснаціональний виробник будівельної та сільськогосподарської техніки та транспортних засобів, зареєстрований в Нью-Йорку, з виручкою в минулому році понад $28 млрд. Case і New Holland є його брендами.

В жодному з трьох доменів немає реєстрацій, за винятком обов'язкового імені nic.example.

У компанії є в запасі четвертий брендовий домен .IVECO, що представляє марку транспортних засобів, який, судячи по записах ICANN, поки ще існує, але теж не використовується.

Разом з перерахованими трьома доменами загальна кількість "відмовних" доменних брендів досягне 85, шістнадцять з яких припинили своє існування в 2020 році.

DomainIncite.com
Новий керівник Whois
Новим головою робочої групи ICANN, що займається політикою Whois після введення GDPR (відому як EPDP), може стати топ-менеджер Verisign Кейт Дразек (Keith Drazek). Рада GNSO повина проголосувати за його призначення на наступному тижні.

Кандидат є віце-президентом з економічної політики і зв'язків з урядом в реєстрі .COM, а також ветераном серед розробників політики ICANN. Дразек до жовтня був головою Ради GNSO і, таким чином, ідеально підходить для цієї ролі.

Раніше група EPDP вирішила, що ICANN слід створити стандартизовану систему доступу та розкриття інформації - SSAD - через яку правоохоронні органи і власники інтелектуальної власності отримають доступ до записів Whois. У той же час представники урядів і авторські агентства вже назвали цей план марним. Крім того, залишається велике питання, чи не є SSAD занадто складним і дороговартісним рішенням.

На наступному етапі члени EPDP планують обговорити механізм зв'язку з реєстрантами через анонімні сервера, а також правила розмежування користувачів на юридичних і фізичних осіб. Від цього залежить обсяг інформації, що публікується в Whois.

Обидві ці теми викликають менше розбіжностей, ніж ті, що розглядалися раніше, але і вони можуть викликати гарячі дискусії між представниками правоохоронних органів і юристів та захисниками конфіденційності.

DomainIncite.com
Donuts купила ще два домени
Компанія Donuts придбала права керування доменами верхнього рівня .OBSERVER і .REALTY, власником яких є відомий доменний інвестор Джей Вестердал (Jay Westerdal).

Обидва домени є активними, хоча і не можуть похвалитися великим числом реєстрацій, а продавцями виступили компанії Top Level Spectrum (TLS) і Fegistry, контрольовані Вестердалом.

Домен .OBSERVER був спочатку делегований однойменній британській газеті, а в 2016 році придбаний реєстром TLS, який і здійснив його запуск. Він позиціонується як адресований, у першу чергу, новинним ресурсам, хоча реєстрація в ньому доступна усім охочим. В домені близько тисячі реєстрацій.

Домен .REALTY був придбаний реєстром Fegistry за $5 588 888 на аукціоні ICANN, в якому також брала участь компанія Donuts. Домен орієнтований на професіоналів ринку нерухомості, ціна річної реєстрації в ньому становила близько $300. До недавнього часу число зареєстрованих імен в домені становило приблизно 2,2 тис. Однак влітку нинішнього року доменний реєстратор Epic оголосив промо-акцію, в ході якої вартість річної реєстрації була знижена до $0,99, що призвело до бурхливого зростання реєстрацій. На початок жовтня в домені було зареєстровано вже майже 18 тис. імен.

DNJournal.com
$803 тис. за ім'я engage.com
Доменне ім'я engage.com змінило власника за $803 тис. На сьогоднішній день це друга за розмірами доменна угода в цьому році, яка поступається лише продажу в листопаді домену bullish.com за $1,08 млн.

Дієслово "engage" має в англійській мові безліч значень, в найзагальнішому вигляді воно переводиться як "вступати у взаємодію". Однак найчастіше воно, мабуть, використовується в значенні "укладати заручини". Про те, як може бути використаний домен engage.com, так само як і про його покупця і продавця, інформації в даний час немає. Відомо лише, що брокером угоди виступила Кейт Баклі (Kate Buckley), глава і засновник компанії Buckley Media. За більш ніж 20 років роботи в доменній індустрії вона виступила посередником в укладенні безлічі великих угод, включаючи продаж доменних імен rate.com за $725 тис. та refi.com, sleeping.com і snoring.com - по $500 тис. за кожне.