.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.184.113
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Рік 2006 - факти й коментарі

Адміністратор домену .UA ТОВ "Хостмайстер" повідомляє, що кількість доменних імен другого рівня (наприклад, ім'я.ua), доступних для реєстрації винятково власникам товарних знаків, зареєстрованих в Україні, збільшилась в 1,54 рази - до 3238.

Кількість доменних імен третього рівня в українському домені .UA за 2006 рік зросла на 42,45 % і на 1 січня 2007 року досягла 241 665.

Доменні імена третього рівня доступні для користувачів українського сегменту мережі Інтернет у 53 публічних доменах - 46 географічних, які відповідають назвам адміністративно- територіальних одиниць України (наприклад, ім'я.kiev.ua, ім'я.lviv.ua, ім'я. dp.ua і т.д.) і 7 тематичних - відповідно до роду діяльності:

  • com.ua - домен для комерційних організацій.
  • gov.ua - домен для державних відомств і організацій;
  • edu.ua - для навчальних закладів 3 і 4 рівнів акредитації (університети, інститути, академії й ін.);
  • net.ua - для підприємств, що надають послуги в мережі Інтернет;
  • org.ua - використовується в основному неприбутковими організаціями та приватними особами.
  • in.ua - для приватних осіб. Зареєструвавши такий домен, користувач заявляє про свою приналежність до України.

Найпопулярнішими публічними доменами третього рівня залишаються домени com.ua, kiev.ua, org.ua, dnepropetrovsk.ua і dp.ua. Динаміка росту найбільш популярних доменів третього рівня у 2006 році:

Домен першого рівня коду країни .UA був делегований у грудні 1992 року провідним українським Інтернет-фахівцям, обраним Інтернет-співтовариством - Дмитру Кохманюку та Ігорю Свиридову. Спочатку обов'язки адміністраторів виконувалися на суспільних засадах. Товариство з обмеженою відповідальністю "Хостмайстер" було створене в 2001 році адміністраторами домену першого рівня .UA і публічних доменів другого рівня *.UA для надання послуг з адміністрування і супутнього технічного супроводу домену .UA і публічних доменів у ньому. Основною метою ТОВ "Хостмайстер" є супровід домену .UA у точній відповідності законодавству України і технічним вимогам до адміністратора домену коду країни ccTLD, які встановлені відповідними RFC і рекомендаціями міжнародних організацій IANA/ICANN, у тому числі надання послуг підприємствам-реєстраторам доменних імен на підставі відповідних договорів. Кількість підприємств, що здійснюють реєстрацію доменних імен на підставі договорів з адміністратором домену .UA, зросла на 18%. На 1 січня 2007 року діяло 126 підприємств-реєстраторів.

Прес-служба
ТОВ "Хостмайстер"
тел.(044) 451-7456
Email: [email protected]

26.01.2007