.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.14.183.150
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Близько сотні представників доменного ринку України брали участь у конференції UAdom

Вперше в Україні близько сотні учасників доменного ринку зібралися разом, щоб обмінятися досвідом, обговорити проблеми та перспективи розвитку. Приводом для настільки представницьких зборів стала Перша всеукраїнська конференція реєстраторів доменних імен та адміністраторів публічних доменів UAdom, що пройшла 2 грудня у Києві. Захід, присвячений десятиріччю доменного бізнесу в Україні та 19-річчю домену .UA, складався з чотирьох секцій, які охоплювали такі важливі аспекти діяльності реєстраторів та адміністраторів, як маркетинг, технології та правові питання. Кульмінаційним моментом конференції стала публічна церемонія генерації ключів DNSSEC для домену .UA.

Великий інтерес також викликали презентації Василя Долматова (Росія), одного з розробників технологій DNSSEC та Катріни Сатаки (Латвія), яка поділилася досвідом роботи латвійського ринку та розповіла про його становлення та лібералізації.

На конференції, організатором якої виступив реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" за підтримки реєстратора доменних імен "Сервіс онлайн" (DRS.UA), який виступив золотим спонсором заходу, тема взаємовигідного партнерства між реєстраторами та адміністраторами стала однією з першорядних. Зокрема, цьому було присвячено виступ Антона Трифонова (компанія "1Гб"), який розповів про співпрацю у рамках робочих груп. На таких щотижневих зустрічах приймаються важливі рішення, пов'язані з реформуванням домену. Проблемам партнерства було присвячено і виступ Євгена Шермана (компанія "Фріхост"). На його думку, у цій сфері є безліч можливостей, які не використовуються. А виступ Марини Корецької (компанія Nic.ua) дозволив намітити можливості співробітництва у питаннях маркетингу.

Загалом на конференції прозвучало 17 виступів.

06.12.2011