.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 13.59.36.203
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домени Азербайджану та Грузії розміщені у хмарі компанії "Хостмайстер"

Компанія "Хостмайстер", що забезпечує працездатність домену .UA, розмістила на своїх DNS-серверах (сервера, що обслуговують систему доменних імен) інформацію про домени .AZ (Азербайджан) та .GE (Грузія).

Таким чином, була підвищена відмовостійкість доменних систем Азербайджану та Грузії та стабільність їх функціонування, у тому числі в умовах підвищених навантажень. Крім того, для українських інтернет-користувачів прискорилося завантаження сайтів, розташованих у цих доменах.

DNS-сервера компанії "Хостмайстер" розташовані як в Україні (у великих обласних центрах), а також за межами країни, що забезпечує швидкий доступ до українських сайтів користувачам усього світу. Усі сервери працюють за технологією Anycast, утворюючи так звану "хмару", в якій використовується однакова IP-адреса. Користувач, набираючи адресу інтернет-сторінки, отримує інформацію від найближчого сервера по найкоротшого маршруту.

Використання технології Anycast дозволяє скоротити час відгуку системи та збільшити надійність її роботи. У разі відключення вузлів хмара розподіляє навантаження між рештою вузлів і зберігає працездатність до поки працює хоча б один сервер.

"Компанія "Хостмайстер" активно застосовує технологію Anycast з 2003 року та була піонером у її впровадженні. Минулого року була модернізовано інфраструктура компанії: на всіх серверах було додано підтримку IPv6. Завдяки цьому "Хостмайстер" отримав можливість розвивати міжнародне співробітництво, надаючи інфраструктуру для інших доменів першого рівня. Компанія планує цього року збільшити хмару за рахунок встановлення нових серверів і розширити міжнародне співробітництво з національними доменами та реєстрами", - каже керівник відділу впровадження та експлуатації компанії "Хостмайстер" Світлана Ткаченко.

Технологія Anycast також використовується в хмарі кореневої зони системи доменних імен L-root. Два вузли L-root знаходяться в Україні (у Києві та Харкові).

Національний домен Азербайджану .AZ був делегований 1993 року. "Хостмайстер" співпрацює з адміністратором домену .AZ компанією IntraNS з 2008 року, розміщуючи інформацію про домен Азербайджану на одному зі своїх серверів. Тепер інформація знаходиться у хмарі, що збільшує надійність роботи домену.

Національний домен Грузії .GE був делегований у 1992 році. Адміністратором домену є компанія Caucasus Online.

09.05.2012