.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 34.235.150.151
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Перші імена в доменах kyiv.ua, chernivtsi.ua і rivne.ua

/

У понеділок, 2-го лютого, відкрилася реєстрація імен в нових публічних доменах kyiv.ua, chernivtsi.ua і rivne.ua. Таким чином, інтернет-ресурси у Києві, Чернівцях та Рівному зможуть перейти на домени, які використовують офіційне написання регіону на латиниці.

Делегування імен у цих доменах здійснюють більше ста реєстраторів.

Нові домени являють собою офіційну транслітерацію з української мови назв столиці України та обласних центрів. Раніше ці регіони використовували домени kiev.ua, chernovtsy.ua і rovno.ua, засновані на транслітерації з російської мови, яка вважалася офіційною 22 роки тому, коли з'явився домен .UA.

Першим делегованим в нових доменах ім'ям стала адреса gazeta.rivne.ua, зареєстрована в домені міста Рівне. Трохи пізніше було делеговано ім'я dekordesign.kyiv.ua, яке стало першим ім'ям в новому домені столиці.

У першу п'ятірку також увійшли імена topstyle.kyiv.ua, gossamer.kyiv.ua і перше ім'я в новому домені Чернівців ingress.chernivtsi.ua.

У лютому реєстрація доменних імен в доменах kyiv.ua і chernivtsi.ua проходить на пільгових умовах. Умови акцій вказані на сайтах реєстраторів.

01.02.2015