.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.222.149.13
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: перший в цьому році реєстратор втратив акредитацію ICANN; оновлена угода по .COM; .GAY розкриває плани запуску; Білорусь посилює правила реєстрації в своїх доменах; "бюджетний" прогноз ICANN ...

DomainIncite.com
Реєстратор World Biz Domains втратив акредитацію
Компанія з Лос-Анджелеса World Biz Domains стане першим реєстратором в цьому році, з яким корпорація ICANN розірвала договір. Компанія не відреагувала на ситуацію, яка, мабуть, є спробою захоплення доменів.

В кінці 2018 року до реєстратора були переведені 15 потенційно цінних доменних імен. Усі імена були або короткими цифровими, або являли собою назви відомих місць в Сінгапурі та Малайзії. ICANN зажадала підтвердження законності цієї транзакції, однак реєстратор на запит не відповів.

Офіційно компанія втратить свою акредитацію 22 січня. Реєстратор обслуговував близько ста доменних імен.

DomainIncite.com
Verisign заплатить ICANN 20 мільйонів доларів
Компанія Verisign отримає право піднімати ціну на доменні імена в .COM на 7% в рік. Це передбачає новий контракт компанії з ICANN, який недавно був винесений на громадське обговорення. Таким чином, до жовтня 2026 року максимальна ціна імені .COM може сягнути $10,26.

Угода також передбачає виплату Verisign протягом п'яти років, починаючи з 2021 року, $20 млн ICANN "для підтримки ініціатив ICANN щодо збереження та підвищення безпеки, стабільності та відмовостійкості DNS".

Кілька років ціни на імена .COM утримувалися на рівні $7,85 через обмеження, введене Національною адміністрацією електрозв'язку та інформації США, проте в 2018 році це обмеження перестало діяти.

DomainPulse.com
Пріоритетна реєстрація в домені .GAY стартує у лютому
Період пріоритетної реєстрації (Sunrise) для власників товарних знаків в новому загальному домені верхнього рівня .GAY почнеться в лютому і триватиме до 6 травня, оголосив реєстр домену Top Level Design.

З 11 травня почнеться тижневий період раннього доступу (Early Access Period), коли реєстратори будуть пропонувати доменні імена .GAY за додаткову плату. Кожен день ця плата буде знижуватися, як в зворотному аукціоні.

Загальнодоступна реєстрація в домені .GAY стартує 20 травня.

aif.by
У білоруському домені вступили в силу нові правила реєстрації
З 1 січня 2020 року в Білорусі внесено низку змін до інструкції про реєстрацію доменних імен в географічних доменах .BY і .БЕЛ.

Головне нововведення, яке торкнеться усіх власників імен .BY і .БЕЛ, - видалення домена відразу після закінчення оплаченого періоду реєстрації. Раніше правила передбачали 30-денний період блокування домену, коли попередній власник міг продовжити реєстрацію свого доменного імені. У той же час незатребувані домени тепер будуть зразу потрапляти на благодійний аукціон, щоб знайти нових власників.

Продовжити реєстрацію домену тепер можна не раніше, ніж за 2 місяці до закінчення оплаченого періоду. Раніше цей термін становив півроку.

DomainIncite.com
ICANN прогнозує скорочення в секторі нових доменів
Згідно проекту бюджету на 2021 фінансовий рік корпорація ICANN планує отримати доходи в сумі $140,4 млн. Це трохи більше, ніж закладено в бюджеті на 2020 рік ($140,1 млн). При цьому корпорація очікує зниження доходів від діяльності нових загальних доменів загального рівня.

Одним з джерел доходу ICANN є відрахування в $0,25 за кожну реєстраційну операцію з будь-яким доменним ім'ям (реєстрація, продовження або трансфер домену). За результатами 2020 року корпорація планує отримати за ці операції від нових доменів $5,5 млн. А в бюджеті-2021 закладено суму в $5,1 млн.

Але в той же час ICANN прогнозує зростання в сегменті традиційних доменів, в першу чергу, за рахунок домену .COM.