.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.189.177
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: новий віце-президент ICANN в Європі; критика рішення по .AMAZON; ФБР оберігає персональні дані; суверенний Рунет; чи подорожчає .ORG...

DomainIncite.com
У європейського офісу ICANN новий керівник
Кріс Мондини (Chris Mondini) став віце-президентом ICANN по взаємодії із зацікавленими сторонами в Європі і очолив європейський підрозділ корпорації.

Раніше цю посаду займав Жан-Жак Саель (Jean-Jacques Sahel), який кілька місяців тому перейшов на роботу в корпорацію Google.

Кріс Мондини починав кар'єру як дипломат, згодом працював слідчим в компанії Deloitte, займаючись розслідуванням випадків корпоративної корупції. До корпорації ICANN він приєднався в 2011 році, останнім часом займав пост віце-президента по взаємодії із зацікавленими сторонами в Північній Америці. На новому місці роботи він буде відповідати за діяльність корпорації ICANN в Європі і продовжить керувати роботою по реалізації ініціатив ICANN в області взаємодії з бізнесом у всьому світі.

DomainIncite.com
Країни Амазонії не згодні з рішенням ICANN
Країни Організації договору про співпрацю в басейні річки Амазонки різко засудили рішення корпорації ICANN укласти контракт з компанією Amazon та надати їй право управління новим доменом .AMAZON.

Відповідний лист в ICANN направила генеральний секретар організації Александра Морейра (Alexandra Moreira).

Цей домен протягом багатьох років залишався предметом запеклого протистояння і нескінченних суперечок між технологічним гігантом та країнами Амазонії (Болівія, Бразилія, Венесуела, Гайана, Колумбія, Перу, Сурінам та Еквадор). У грудні минулого року ICANN прийняла рішення укласти контракт з Amazon.

zdnet.com
ФБР заарештувало домен WeLeakInfo за продаж викрадених персональних даних
Федеральне бюро розслідувань вилучило домен WeLeakInfo.com за надання користувачам платного доступу до даних, що були "злиті" в Мережу в результаті зломів.

Операція була проведена спільно з Національним агентством по боротьбі зі злочинністю в Великобританії (National Crime Agency, NCA), Корпусом національної поліцейської служби Нідерландів (Netherlands National Police Corps), Федеральним відомством кримінальної поліції Німеччини (Bundeskriminalamt) і поліцією Північної Ірландії (Police Service of Northern Ireland).

"Web-сайт надавав користувачам доступ до пошукової системи для перегляду конфіденційної інформації, незаконно отриманої в результаті більш ніж 10 тис. витоків даних, які включають понад 12 млрд проіндексованих записів, в тому числі імена, адреси електронної пошти, логіни, номери телефонів та паролі" , - повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Вартість передплати варіювалася від $2 до $75 і надавала користувачам необмежений доступ до пошукової системи і даних на визначений період часу.

rg.ru
У Росії заплановані навчання з відключення Рунета
Навчання щодо забезпечення сталої роботи російського сегменту мережі Інтернет в 2020 році пройдуть в 4 етапи. Їх графік затвердило Минкомсвязь.

На першому етапі 20-го березня планується відпрацювати блокування трафіку, зашифрованого з використанням технологій DNS поверх HTTPS і DNS поверх TLS.

Технології DNS поверх HTTPS і DNS поверх TLS дозволяють шифрувати трафік і робити його нечитабельним для зовнішнього спостерігача. У тому числі і для державних органів.

На другому етапі навчань, 20 червня, Рунет протестують на стійкість в умовах несправності фрагменту мережі зв'язку, а також зовнішніх негативних впливів природного і техногенного характеру.

Відпрацювання протидії атакам заплановане на 20 вересня та 20 грудня.

Основні норми закону про "сталий Рунеті" набули чинності 1 листопада 2019 року. Йдеться про створення в Росії власного комплекту дублюючої інфраструктури, яка забезпечить роботу Мережі при будь-яких обставинах. У грудні 2019 року Минкомсвязь разом з Роскомнадзором, операторами зв'язку, МНС і ФСБ провело перші навчання. Їх визнали успішними.

DomainNameWire.com
Скільки буде коштувати .ORG?
В Ethos Capital, приватній інвестиційній компанії, яка намагається придбати реєстр домену .ORG компанію Public Interest Registry, вважають за можливе щорічне десятивідсоткове подорожчання доменних імен. Це може привести до трикратного зростання вартості реєстрації до 2030 року, - підрахували журналісти.

Обмеження подорожчання не більше 10% в рік було передбачене в угоді 2006 року, між ICANN і Public Interest Registry (PIR). За 13 років з моменту підписання контракту відбулося 7 підвищень цін і лише три з них були на 10% (решта чотири були меншими). В цілому з 2007 року по теперішній час ціна реєстрації в домені зросла з $6 до $9,93.