.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.212.26.248
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: підписання ключів DNS відклали; у ICANN запросили інформацію про угоду по .ORG; паризький тиждень ICANN; "блискавичний" Covid19.com ...

ICANN
Церемонія підписання ключів відкладається
Сорокова церемонія підписання ключа кореневої зони (Root Key Signing Key Ceremony), спочатку запланована на 12 лютого 2020 року в Ель-Сегундо, штат Каліфорнія, відкладена.

Як повідомляє ICANN, один з механізмів апаратної захисту виявився несправним. Проблема була виявлена 11 лютого 2020 року, під час поточного обслуговування Центру управління ключами.

Несправність не становить загрози для вмісту захищеного сховища.

В ICANN обговорили відмову обладнання і шляхи вирішення проблеми, а також можливі терміни проведення церемонії. Копії необхідних даних зберігаються в сховищі в Калпепер, штат Вірджинія, і, при необхідності, церемонія може бути перенесена в це місце.

DomainNameWire.com
ICANN просить ISOC прояснити продаж .ORG
Голова ради директорів корпорації ICANN Маартен Боттерман (Maarten Botterman) направив листа голові опікунської ради Товариства Інтернету (ISOC) Гонзало Камарильйо (Gonzalo Camarillo) з проханням прояснити питання, пов'язані з операцією з продажу реєстру Public Interest Registry (PIR), що управляє спільним доменом верхнього рівня .ORG.

Новина про продаж викликала глибоке занепокоєння в самих різних колах - від рядових реєстрантів та громадських організацій, які вважають домен .ORG своїм "домом" в глобальній мережі, до генерального прокурора штату Каліфорнія, що запросив матеріали по угоді.

Головна причина тривог полягає в тому, що зміна статусу PIR з некомерційної організації на комерційну компанію майже неминуче спричинить за собою підвищення цін в доменній зоні. У зв'язку з цим Маартен Боттерман нагадує, що в 2002 році, коли управління доменом .ORG було довірено реєстру PIR, Товариство Інтернету прийняло на себе зобов'язання враховувати інтереси інтернет-спільноти в політиці управління доменом. Нинішня угода ставить питання про те, чи будуть і далі враховуватися ці інтереси, і хто може виступити гарантом їх дотримання.

Всього в листі ставляться 18 питань, включаючи і питання про те, чи велися Товариством Інтернету переговори з Ethos Capital до того, як у вересні минулого року компанія звернулася в ISOC з письмовою пропозицією придбати реєстр PIR. Це дуже гостре питання, оскільки влітку минулого року ICANN і PIR продовжили контракт на управління доменом .ORG на нових умовах. Причому ключовою зміною стало скасування прописаних в попередній угоді обмежень на підвищення цін. У світлі подальших подій багато хто розцінює цей крок як свого роду "передпродажну підготовку" реєстру.

ICANN
DNS-симпозіум ICANN відбудеться в Парижі
Четвертий DNS-симпозіум ICANN (IDS 2020) відбудеться 7-8 травня 2020 року в Парижі, Франція, у готелі Paris Marriott Rive Gauche Hotel & Conference Center, повідомляє корпорація.

Крім IDS 2020 на цей же період заплановано шостий саміт індустрії GDD (3-6 травня 2020 року), семінар з реєстраційних операцій - ROW (6 травня 2020 року) та нараду OARC DNS (9-10 травня 2020 року).

Тема ICANN DNS Symposium (IDS) 2020: "Екосистема безпеки DNS: ми всі разом в цьому питанні" ("DNS ecosystem security: we're all in this together"). У міру дозрівання протоколу DNS і його екосистеми компроміс між ризиками і ландшафтом загроз змінився. IDS 2020 буде сфокусований на вимірах, обумовлених прогресом, і заходах щодо пом'якшення наслідків.

Перший день буде присвячений параметрам і статистиці всіх аспектів екосистеми DNS. Будуть порушені теми, що представляють інтерес для інтернет-провайдерів, розробників додатків, а також для реєстраторів, реєстрів, власників реєстрацій та інших інтернет-користувачів.

Другий день IDS буде присвячений змінам в технологіях, протоколах і операціях, а також впливу, позитивного або негативного характеру, який ці зміни матимуть на DNS.

DomainIncite.com
Covid-19 в доменному просторі
Доменні імена Covid19.com і Covid-19.com з'явилися вже через кілька хвилин після офіційного найменування коронавируса.

У вівторок, 11 лютого, в Женеві під час прес-конференції Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вперше прозвучало найменування Covid-19, яке отримав новий коронавірус.

Через дев'ять хвилин найменування Covid-19 з'явилося в офіційному Twitter-акаунті ВООЗ. І вже через хвилину після цього, в 17-10, доменний інвестор, який побажав приховати свої дані настройками захисту конфіденційності, зареєстрував доменне ім'я Covid19.com. Ще через 3 хвилини було зареєстровано і ім'я Covid-19.com.