.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.198.49
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: кібер-коронавірус; доменні довгожителі; доменне ім'я як додаток до корони; доменне надбання Білорусі...

DomainPulse.com
Кіберзлочинці експлуатують коронавірус
Зареєстровано понад три тисячі доменних імен, пов'язаних зі словами Coronavirus / COVID-19. На думку дослідників компанії Check Point Research, значна частина з них - з метою використання у фішингу та для інших шахрайських дій, включаючи продаж "рятівних" масок, вакцин та домашніх тестів для виявлення захворювання.

Прикладом такого сайту є ім'я vaccinecovid-19.com, зареєстроване 11 лютого в Росії. Веб-сайт, розташований на ньому, пропонує купити "кращий і найшвидший тест для виявлення коронавирусу" за ціною $300.

У січні і лютому 2020 року Check Point спостерігав найвідомішу кампанію на тему коронавирусу, націлену на Японію. В її рамках зловмисники поширювали шкідливий само розповсюджуваний і модульний троян Emotet як вкладення до електронного листа, відправленого, нібито, японською службою по захисту прав інвалідів. В електронних листах повідомлялося про поширення інфекції в декількох японських містах, що спонукало жертву відкрити документ для отримання додаткової інформації. Коли документ відкривався, Emotet завантажувався на комп'ютер жертви.

DomainPulse.com
"Піца"-домени виявилися живучими
Доменні імена, що містять слово "піца", мають більш високий відсоток продовження, ніж інші популярні імена, свідчить аналіз Олександра Майрхофера (Alexander Mayrhofer) з nic.at.

Проаналізувавши понад мільйон реєстрацій доменних імен .AT, Майрхофер зазначив, що найбільш поширеними словами, використовуваними в реєстраціях .AT є "shop" - понад 23 тис. доменів, "wien" (19 496), "online" (17 252), "Austria "(15 306),"service "(11 953) та "hotel "(11 748).

Доменних імен, що містять слово "pizza" виявилося 2809. Вони перевершили за популярністю домени зі словами "burger" (1966 реєстрацій), "kebap" (487) та "schnitzel" (467).

Крім того, "піца"-домени виявилися живучими. За 10 років з 1 лютого 2009 року по 1 лютого 2020 року річний відсоток продовження для цих доменів склав 92,6% при середньому показнику по домену на рівні 89,56%. Цей показник у доменів зі словом "shop" склав 88,0%, а "online" - 87%.

Експерт також зазначив, що старі доменні імена мають більш високий відсоток продовження, в той час як у "більш свіжих" він знаходиться на рівні 85%.

DomainIncite.com
Британська королева хоче позбавити принца Гаррі офіційного домену
Королева Великобританії Єлизавета II бажає, щоб її онук принц Гаррі припинив використовувати доменне ім'я sussexroyal.com.

Гаррі та його дружина Меган недавно оголосили, що збираються відійти від виконання своїх королівських обов'язків і проводити частину року в Канаді. Вони більше не будуть розраховувати на кошти з державної скарбниці і сподіваються заробляти на життя самостійно.

На думку королеви, відмовившись від виконання обов'язків, що накладаються членством в королівській родині, Гаррі більше не повинен використовувати для іменування своєї персони слово "royal". Подібна ситуація була після розлучення батьків принца, коли принцеса Діана більше не могла використовувати титул "Her Royal Highness" ("Її Королівська Високість").

Гаррі і Меган як і раніше будуть відомі як герцог і герцогиня Сассекські.

digital.report
Державні доменні імена в Білорусі оцінили в $200 тис.
Сумарна вартість 10 найдорожчих державних доменних імен Білорусі наближається до позначки в $200 тис.

За оцінкою аналітичного відділу хостинг-провайдера HostFly.by, реальна ринкова ціна окремих імен, в разі їх продажу, може бути значно вищою.

Найдорожче доменне ім'я в Байнеті, яке зареєстровано на державну компанію - pogoda.by. Під цим ім'ям в мережі розміщений сайт Республіканського центру з гідрометеорології, контролю радіоактивного забруднення та моніторингу навколишнього середовища, який оцінюється в рекордні $30-40 тис..

За доменне ім'я Національного аеропорту Мінськ потенційний покупець міг би вже сьогодні запропонувати стартову ціну в $20-25 тис. У ТОП-10 найдорожчих доменів в держсекторі потрапив сайт Парку високих технологій park.by і ресурс Ради Міністрів Білорусі - government.by.