.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 13.58.252.8
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: підсумки зустрічі ICANN; нелатинські домени вимагають підтримки; число DDoS-атак росте; запуск .GAY відкладений; велика угода на доменному ринку...

ICANN
В роботі ICANN67 взяли участь 1752 людини
Учасниками березневої відкритої зустрічі ICANN67, що проходила в форматі віддаленої участі, стали 1752 людини, - інформує ICANN в звіті, заснованому на даних сервісу відеоконференцій ZOOM.

У заході брали участь представники 130 країн. Найбільша кількість учасників - з США (698). На другому місці Китай - 60 учасників, на третьому - Канада -56 осіб.

Усього в рамках зустрічі було проведено 65 сесій загальною тривалістю понад 90 годин.

Аудиторія віртуальної зустрічі ICANN67 порівнянна з аудиторією весняної зустріччі 2019 року ICANN64 в японському місті Кобе, в якій взяли участь 1759 осіб.

ICANN
План заходів щодо "універсального прийняття"
На даний момент 6% власних сервісів ICANN не готові до підтримки нелатинських доменних адрес, повна підтримка очікується до середини поточного року, - інформує корпорація ICANN в своєму блозі, підбиваючи підсумки діяльності з "універсального прийняття".

Під цим терміном розуміється адекватне сприйняття і обробка усіма програмними ресурсами та сервісами будь-яких латинських і нелатинських доменних імен і адрес електронної пошти. Це завдання є ключовим для розвитку інтернету, оскільки подальше його зростання можливе сьогодні майже виключно за рахунок користувачів, що не говорять англійською і використовують алфавіти, відмінні від латинського.

Фахівці ICANN розробили трьох етапний план заходів щодо вирішення даної задачі у внутрішніх інформаційних системах корпорації. На першому необхідно досягти підтримки нових доменів в традиційному кодуванні ASCII, довших, ніж звичні для всіх систем і сервісів 2-3 символи.

Другий етап передбачає досягнення підтримки інтернаціоналізованих доменних імен (IDN) в кодуваннях Unicode і Punycode. Нарешті, на третьому етапі слід досягти повної підтримки інтернаціоналізованих адрес електронної пошти.

Корпорація зазначає, що реалізація універсального прийняття вимагає координації та участі всіх розробників. Так, під час першого етапу станом на середину минулого року лише 40% систем ICANN були доопрацьовані фахівцями самої корпорації. Решта 60% використовували рішення сторонніх розробників, і, відповідно, досягнення універсального прийняття було неможливим без зусиль з їхнього боку.

В рамках реалізації другого етапу в даний час 64% всіх сервісів, розроблених безпосередньо фахівцями ICANN, повністю готові до універсального прийняття, ще 30% не вимагають підтримки інтернаціоналізованих доменів, адрес і нелатинських кодувань. Таким чином, корпорації залишилося досягти універсального прийняття лише для 6% власних сервісів. Третій етап передбачає, що ця задача буде вирішена до середини нинішнього року.

DomainPulse.com
Число DDoS-атак в 2019 році зросло в 2,8 рази: Neustar
У четвертому кварталі 2019 року кількість розподілених атак "відмови в обслуговуванні" (DDoS), зареєстрованих Neustar Security Operations Center (SOC), збільшилася в 2,68 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, а в річному численні зростання склало 2,8 рази, повідомила компанія Neustar.

Максимальна інтенсивність атаки в 2019 році склала 343 мільйони пакетів в секунду (Mpps), що в 3,5 рази вище, ніж у найбільш інтенсивних атак роком раніше. Незважаючи на зростання пікових значень, середній розмір атаки (12 Гбіт/с) та інтенсивність (3 Mpps) залишалися незмінними протягом року. Найтриваліша одиночна безперервна атака в 2019 році тривала три дні, 13 годин і вісім хвилин.

Поєднання послуг DDoS-for-hire та оренди ботнетів значно спростило виконання DDoS-атак, але той факт, що в багатьох випадках зловмисники воліють брати участь у дрібномасштабних атаках, говорить про те, що їх метою часто може бути щось інше, ніж просто "покласти" сайт.

"Хоча великі DDoS-атаки як і раніше мають місце, багато професіоналів в області кібербезпеки вважають, що атаки меншого розміру використовуються просто для зниження продуктивності сайту або в якості димової завіси для інших форм кіберзлочинності, таких як крадіжка даних або проникнення в мережу. Цих цілей простіше домогтися зловмисникам, коли команда безпеки об'єкта нападу зайнята боротьбою з DDoS-атакою", - відзначають в Neustar. "Крім того, з урахуванням того, що в даний час багато робочих процесів переведено на віддалену модель, ми очікуємо значного збільшення числа атак DDoS на інфраструктуру VPN", - додають експерти.

DomainNameWire.com
Загальнодоступна реєстрація в .GAY відкладена через пандемію
Top Level Design вирішила відкласти старт загальнодоступної реєстрації в новому домені верхнього рівня .GAY.

На даний момент в домені можуть отримати ім'я виключно власники товарних знаків. Спочатку планувалося, що ранній доступ в домені .GAY стартує 11 травня, а загальнодоступним домен стане з 20 травня. У повідомленні в своєму блозі компанія заявила, що зміни пов'язані з карантинними заходами по всьому світу через пандемію коронавирусу, що викликало скасування традиційних заходів, таких як Pride Festivals і закриття центрів LGBTQ-спільноти.

OnlineDomain.com
Домен Shop.app придбаний за 200 тисяч доларів
Доменне ім'я Shop.app було придбано на торговому майданчику Sedo за $200 тис.

Ця угода увійшла в п'ятірку найбільших доменних покупок з початку року і в десятку найбільших угод в нових загальних доменах верхнього рівня за весь час їх існування. Домен був зареєстрований в травні 2018 року, в ході так званого періоду раннього доступу, оголошеного реєстром нового загального домену верхнього рівня .APP, корпорацією Google. Протягом цього періоду реєстранти отримували можливість першими зареєструвати преміальні доменні імена, заплативши за них більш високу ціну. Річна реєстрація обійшлася в $12,5 тис., ще близько $2 тис. реєстранту двічі довелося заплатити за продовження реєстрації преміального імені. Таким чином, на домен було витрачено приблизно $16,5 тис.

Ім'я щасливого інвестора невідомо, його дані були приховані налаштуваннями конфіденційності. Зате відомо, що покупцем Shop.app виступив сервіс Shopify, розробник ПЗ для онлайн-магазинів і підприємств роздрібної торгівлі. Раніше компанія вже придбала домен Shopapp.com.