.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.192.75.131
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: домен .ORG не продадуть; NamesCon Europe переноситься на рік; ICANN скорочує бюджет-2021; CENTR відзвітувала за 2020 рік...

DomainNameWire.com
Угода по домену .ORG: ICANN передумав
Рада директорів ICANN відкликала дозвіл, виданий раніше некомерційній організації ISOC на продаж компанії PIR, реєстру домену верхнього рівня .ORG. В результаті цієї угоди управління доменом мало перейти до приватної інвестиційної компанії Ethos Capital за $1,135 млрд.

"Після завершення оцінки угоди Правління ICANN вважає, що відмова від неї більше відповідає суспільним інтересам, ніж зміна власника. Рішення прийнято з урахуванням різних факторів, які створюють неприпустиму невизначеність щодо майбутнього реєстру третього за величиною загального домену верхнього рівня ", - йдеться в новому рішенні, розміщеному на офіційному веб-сайті ICANN.

Відзначається, що рішення про відмову в схваленні продажу реєстру домену .ORG підтримали всі члени Ради директорів ICANN.

DomainNameWire.com
Конференція NamesCon Europe відкладається
Конференція NamesCon Europe, спочатку запланована на серпень цього року в Будапешті, перенесена на 2021 рік через пандемію Covid-19.

Нова дата проведення конференції - 15-17 липня 2021 року.

DomainIncite.com
ICANN скорочує бюджет на 8%
ICANN знижує свій прогноз по доходах на наступний фінансовий рік, який почнеться 1 липня, на 8% - до $129,3 млн. У корпорації вважають, що економічна криза, викликаний пандемією, матиме довгострокові наслідки.

Прогнозується, що найбільше постраждають нові загальні домени верхнього рівня. Дохід корпорації від реєстраторів, що продають імена в нових загальних доменах верхнього рівня, скоротиться на третину - з $5,3 млн в цьому році до $3,5 млн в наступному. Також на третину зменшаться надходження від комісії за транзакції в цих доменах.

Традиційні домени, як очікується, постраждають менше. За прогнозами ICANN, виручка від транзакцій в традиційних доменах за цей період знизиться на 3% до $47,7 млн. При цьому корпорація не очікує зниження доходів в сегменті географічних доменів і регіональних інтернет-реєстрів, за винятком втрати кількох сотень тисяч доларів через відсутність спонсорства відкритих зустрічей організації.

Прогноз також передбачає, що кількість реєстрів зменшиться на 5%, а кількість акредитованих реєстраторів - на 16%.

Загальне прогнозоване скорочення фінансування змушує ICANN скоротити витрати. Завдяки обмеженням, пов'язаним з коронавірусів, витрати ICANN на відрядження скоротяться на 20% до $12,4 млн. Корпорація також планує відкласти деякі проекти і скоротити свій керівний апарат на 15 осіб до 395.

CENTR
У 2020 доменний простір зріс на 3% до 372 млн імен
Станом на січень 2020 у світі налічувалося 372 млн доменних імен, що на 3% більше, ніж в 2019 році, - повідомляє асоціація CENTR, яка об'єднує реєстри географічних доменів європейських країн.

Найбільший приріст показали домени .COM, .ICU, .SITE і .UK. При цьому медіанне значення зростання в 300 найбільших доменах склало 2,6% у порівнянні з 4,5% роком раніше. У географічних доменах показники зростання помітно різняться в залежності від регіону. Так, в доменах азіатських країн зафіксований показник в 1,3%, тоді як домени африканського континенту додали 9%. Проте, медіанний показник зростання географічних доменів в цілому виявився нульовим.

Європейський доменний ринок є одним з найбільш зрілих. І хоча темпи його зростання знижуються протягом вже 10 років, ситуація тут залишається стабільною. На 37 європейських географічних доменів доводиться в цілому близько 72 млн реєстрацій, і в більшості країн географічні домени користуються найбільшою популярністю. Рівень продовження реєстрацій в них склав 82%.