.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.217.6.114
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: віртуальні зустрічі ICANN стають традицією; американські домени проти опіоїдів; автомобільні домени підуть з молотка; американцям європейський захист приватності; "гарячий" травень для канадського домену...

OnlineDomain.com
Зустріч ICANN69 - в режимі віддаленої участі
Намічена на 17-22 жовтня зустріч ICANN69 відбудеться в режимі дистанційної участі, - інформує Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів (ICANN). Раніше планувалося, що захід відбудеться в німецькому Гамбурзі.

Раніше в режимі віддаленої участі пройшла зустріч ICANN67, проведення якої планувалося у мексиканському Канкуні. Такий же формат матиме і майбутня зустріч ICANN68, спочатку запланована в малайзійському Куала-Лумпур.

DomainIncite.com
Три великих доменних реєстри включаються в боротьбу з наркотиками
Реєстри Verisign, Public Interest Registry та Neustar призупинять використання доменних імен для незаконного продажу опіоїдів в рамках пілотної схеми, розробленої спільно з урядом США.

Управління з нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (Food and Drug Administration - FDA) оголосило, що ця нова програма "довірених повідомлень" буде діяти протягом 120 днів.

Коли FDA виявить сайт, підозрюваний у незаконному продажу опіоїдів, воно повідомить реєстр, а також власника веб-сайту і постачальника послуг хостингу. Після цього реєстри на добровільній основі вирішуватимуть, чи варто призупинити дію домену чи ні.

Verisign управляє загальними доменами верхнього рівня .COM і .NET, PIR - .ORG, а Neustar - .US, .CO і .BIZ.

Опіоїди - це легальні фармацевтичні знеболюючі, отримані з опію, і прописуються лікарями США пацієнтам. Проте, вони викликають звикання і є причиною такої ж кількості смертей від передозування наркотиків в США, як і героїн.

Це вже не перший випадок участі реєстрів в програмах "довірених повідомлень". Деякі реєстри нових загальних доменів верхнього рівня уклали угоди з кіно- та музичною індустрією про призупинення доменів, підозрюваних в порушенні авторських прав.

OnlineDomain.com
Домени .CARS, .CAR і .AUTO будуть продані з аукціону
Компанії UNR Corp. Френка Шилінга (Frank Schilling) та XYZ Registry продадуть з аукціону три реєстри нових загальних доменів верхнього рівня: .CAR, .CARS і .AUTO.

Всі три домент були запущені в 2015 году.Продавці сподіваються отримати від їх продажу, як мінімум, $11 млн. Майбутнім власникам вони обіцяють "передбачуваний" обсяг доходів в розмірі $1,7 млн на рік із середньою операційною маржею в 95%, "на скромній, але зростаючій базі реєстрацій, з величезним потенціалом додаткового прибутку".

Аукціон включає в себе пакети доменів верхнього рівня .CARS, .CAR і .AUTO, усі пов'язані права інтелектуальної власності, бренди, облікові записи соціальних мереж і зарезервовані за реєстрами домени, такі як electric.car і rental.car.

В даний час, відповідно до namestat.org, домен .CAR налічував 297 реєстрацій доменних імен, .CARS - 275 і .AUTO - 403 імені.

DomainIncite.com
GoDaddy посилив захист конфіденційності реєстрантів з США
Компанія GoDaddy, що є найбільшим в світі доменним реєстратором, оголосила про те, що поширює дію захисту конфіденційності на реєстрантів доменних імен з США.

Це означає, що в записах Whois будуть приховані адреси електронної пошти та номери телефонів американських реєстрантів. Раніше такий захист поширювався лише на реєстрантів з країн Європейського Союзу у зв'язку з прийняттям в ЄС два роки тому Загального регламенту щодо захисту даних (GDRP). Його порушення - в тому числі і розкриття контактної інформації користувачів в записах Whois - тягне за собою дуже великі штрафи.

При цьому, функція такого захисту у GoDaddy існувала протягом усього цього часу - але як платна послуга. Тобто, американський реєстрант міг приховати свої контактні дані із запису Whois лише за гроші, тоді як реєстрант з ЄС отримував таку можливість абсолютно безкоштовно. Компанії знадобилося два роки, щоб виправити цю нерівність. Компанія обіцяє американським реєстрантам, які раніше сплачували за захист своїх персональних даних, виплатити компенсацію. Вони, наприклад, можуть претендувати на часткове повернення коштів, витрачених раніше на цю платну послугу. Інший варіант - пільгове підвищення статусу, яке передбачає обов'язкову двухфакторну аутентифікацію при здійсненні трансферів доменних імен, моніторинг на предмет їх протиправного використання та інші переваги.

DomainNameWire.com
Травень став рекордним місяцем для канадського домену .CA
Організація Canadian Internet Registration Authority (CIRA), реєстр домену Канади .CA, повідомила про те, що протягом травня в домені було зареєстровані 54 129 доменних імен.

Це абсолютний рекорд за весь час існування CIRA, яка управляє доменом .CA c 1998 року. Для порівняння, у травні минулого року число нових реєстрацій в домені .CA було на 38% нижчим.

Домен .CA був делегований в 1987 році, і на цей момент число реєстрацій в ньому, за даними Domain Name Stat, становить трохи більше 3 млн. Досягнутий у травні високий результат пояснюється, в першу чергу, пандемією коронавірусу COVID-19 і карантинними обмеженнями , що підштовхнули бізнес до максимальної онлайн-активності. Раніше про рекордне зростання повідомляли й інші компанії та організації, пов'язані з доменним бізнесом і інтернет-активністю. Так, про відчутне зростання доходів відзвітував великий доменний реєстратор Tucows. А платформа для створення веб-сайтів Wix повідомила, що протягом квітня число її нових користувачів збільшилася відразу на 63%.