.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.209.31.38
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: нові домени швидко ростуть; домени другого рівня в Бразилії; доменний ринок консолідується; ICANN стала "кузнею кадрів" для Ethos Capital...

AFNIC
Нові домени лідирують за темпами зростання
В минулому році глобальне доменний простір виріс на 4,7% до понад 346 мільйонів доменних імен, повідомляє асоціація Afnic, яка об'єднує реєстри та технічних операторів французьких доменів, включаючи .FR і .PARIS.

На частку "традиційних" загальних доменів верхнього рівня припадає 181 млн доменних імен (в тому числі 149 млн в домені .COM). Ще 132 млн імен зареєстровані в географічних доменах та ще 33 млн - в нових загальних доменах верхнього рівня.

У географічних доменах кількість реєстрацій зросла на 3,4%, а в нових доменах - на 19%. Експерти Afnic припускають, що в подальшому ця тенденція може привести до відчутного перерозподілу ринку на користь нових доменів. Однією з можливих причин вони називають те, що реєстри нових доменів швидше і активніше впроваджують різні інновації, в першу чергу, заходи забезпечення кібербезпеки і захисту товарних знаків та торгових марок.

DomainIncite.com
Нові піддомени для детективів, бібліотекарів і геологів в Бразилії
Реєстр географічного домену Бразилії nic.br 20 липня відкрив реєстрацію в нових публічних доменах другого рівня. Нові домени app.br і dev.br будуть призначені для ІТ-індустрії, log.br для логістичних компаній, seg.br для сфери безпеки, tec. br - для технологічної галузі, bib.br для бібліотекарів, des.br для дизайнерів, det.br для детективів, enf.br для медсестер, coz.br для кухарів, geo.br для геологів і rep .br для представників сфери торгівлі.

Бразильський домен .BR відрізняється великою кількістю піддоменів. У ньому доступні близько 130 публічних доменів другого рівня. Ціна реєстрації імені в бразильському домені .BR становить 40 BRL ($7,45) на рік.

DomainIncite.com
Web.com продовжує укрупнятись
Група компаній Web.com, яка володіє декількома крупними реєстраторами доменних імен, придбала Webcentral Group за 12,2 млн австралійських доларів ($8,3 млн).

Ця угода дозволить Web.com розширити свою присутність на ринках Австралії, Нової Зеландії і Південно-Східної Азії. На кінець березня під керуванням Webcentral знаходилося близько 130 тис. доменних імен (без урахування реєстрацій в географічних доменах, таких як .AU). Крім того, до групи Webcentral також входить реєстратор Netregistry, який обслуговує 113 тис. реєстрацій.

Web.com надає послуги реєстрації доменних імен, хостингу, електронної комерції, розробки та дизайну сайтів та ін., обслуговуючи понад 3,5 тис. клієнтів.

DomainNameWire.com
Колишній глава ICANN офіційно став генеральним спів-директором Ethos Capital
Колишній генеральний директор ICANN Фаді Шехаде (Fadi Chehadé) став генеральним спів-директором приватної акціонерної компанії Ethos Capital, яка мала намір купити реєстр домену .ORG.

Ethos Capital намагалася купити Public Interest Registry, некомерційну організацію, що управляє доменом .ORG, однак ICANN під тиском громадськості відхилила угоду.

Раніше на веб-сайті Ethos Capital були вказані лише два співробітника: генеральний директор Ерік Брукс (Erik Brooks) та головний виконавчий директор Нора Абусітта-Урі (Nora Abusitta-Ouri), яка працювала в ICANN, коли організацію очолював Шехаде. Ім'я самого екс-керівника організації до останнього часу не згадувалося. Проте, його зв'язок з інвесткомпанією був встановлений завдяки записам в Whois для одного з доменних імен Ethos Capital. Тоді компанія визнала, що Шехаде консультував її при підготовці угоди з придбання .ORG.

Зараз же Шехади згадується на офіційному сайті компанії в якості генерального спів-директора. Окрім того, на сайті тепер значиться виконавчий партнер компанії Аллен Гроган (Allen Grogan) який раніше був керівником відділу дотримання договірних зобов'язань в ICANN. Він почав консультувати Ethos в вересні минулого року, а його належність до компанії була розкрита після того, як ICANN запросила інформацію про колишніх співробітників ICANN, пов'язаних з компанією.