.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.116.90.141
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: боротьба за .WEB; ICANN більше не цікавить .AMAZON; перша жертва коронавірусу; .NEW відкрився...

DomainIncite.com
Afilias бореться за .WEB
На 3 серпня призначений старт серії віртуальних слухань IRP (Independent Review Process), в рамках яких компанія Afilias оскаржує продаж домену верхнього рівня .WEB на аукціоні у 2016 році.

Як з'ясувалося після аукціону, його переможець компанія Nu Dot Co таємно отримала фінансову підтримку від Verisign на суму $135 млн. Змова Nu Dot Co і Verisign викликала обурення в рядах конкурентів. Afilias, яка виявилася на другому місці за результатами аукціону, подала позов, звинувативши ICANN в порушенні встановлених правил.

У березні група IRP винесла рішення, зажадавши від ICANN передати всю документацію, яка детально описує її зв'язок з Verisign і NDC, а також записи внутрішніх обговорень під час аукціону.

Тим часом, Verisign надала докази того, що за п'ять днів до аукціону виконавчий директор Afilias зв'язався зі своїм колегою з NDC, порушивши правило "періоду мовчання" настільки серйозно, що обидві компанії могли бути відсторонені від торгів. Виходячи з цього, IRP постановила, що Afilias також повинна передати копії всіх повідомлень між собою і конкурентами протягом аукціону.

DomainIncite.com
ICANN "виходить" з спору за домен .AMAZON
Гендиректор Йоран Марбі (Göran Marby) запропонував голові Організації Договору про співпрацю в Амазонії (АСТО) Олександрі Морейрі (Alexandra Moreira) обговорити з компанією Amazon невдоволення організації щодо делегування нового загального домену верхнього рівня .AMAZON.

У відповідному листі Марбі зазначив, що "після завершення процесу подачі заявок та вступу в силу Угоди про реєстрацію ICANN не може виконувати роль посередника в переговорах".

Після восьми років суперечок ACTO так і не вдалося зашкодити ICANN передати компанії Amazon права на управління брендовим доменом, при цьому ICANN виступала в якості посередника в спробах вирішити цю проблему. У травні, незадовго до того, як домен .AMAZON і його японська та китайська версії були делеговані, організація попросила ICANN повернути Amazon за стіл переговорів, в ході яких ACTO змогла б розширити свої повноваження над доменом.

На сьогоднішній день у Amazon є певні зобов'язання щодо захисту громадських інтересів, які дають восьми членам ACTO право блокувати будь-які домени, які, на їхню думку, мають культурне значення для регіону.

DomainIncite.com
.SHRIRAM постраждав від коронавирусу
Індійська компанія Shriram Capital звернулася до ICANN з проханням розірвати реєстраційну угоду по домену верхнього рівня .SHRIRAM, назвавши причиною такого кроку пандемію коронавирусу.

В домені були зареєстровані кілька імен, на яких були розміщені сторінки, що перенаправляли на сайти компанії.

Це вже 79-й брендовий домен, від якого добровільно відмовилися власники. За прогнозами ICANN, в цьому фінансовому році, який почався три тижні тому, своє існування припинять 62 таких домени.

DomainIncite.com
Стартувала загальнодоступна реєстрація в домені .NEW
Компанія Google 21 липня відкрила загальнодоступну реєстрацію в своєму новому загальному домені верхнього рівня .NEW. Імена в цьому домені недешеві, мають суворі обмеження на використання і недоступні у більшості крупних реєстраторів.

Головною перешкодою реєстрації є вимога Google, відповідно до якої кожен домен .NEW повинен здійснювати перехід на сторінку, на якій відвідувач може негайно (або після входу в систему) створити щось нове, наприклад блог, зображення, електронну таблицю, презентацію, веб -трансляцію тощо.

Під час пріоритетного і обмеженого періодів реєстрації були подані заявки на понад 500 доменів, і десятки з них уже функціонують відповідно до специфікації.

Ціна домену коливається в залежності від реєстратора - від $450 в Gandi до $550 в 101domain. Ціна реєстрації через Google Domains становить близько $540.