.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.92.1.156
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: спад в .EU; домен .GAY готується до запуску; новий глава Стамбульського офісу ICANN; немає бренду - немає домену; заборонені імена в .AMAZON

DomainIncite.com
Невдалий квартал для .EU
Кількість реєстрацій в географічному домені Євросоюзу .EU за підсумками другого кварталу склала 3,6 млн, що на 0,5% менше, ніж в кінці першого кварталу.

Оператор реєстру EURid вважає, що причиною падіння став Brexit, оскільки в кінці цього року британці втратять права на домени .EU. Кількість реєстрантів з Великобританії знизилась на 16,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і на 5,1% в порівнянні з попереднім кварталом та склала 135 355 осіб.

DomainIncite.com
Домен .GAY знову планує запуск
Відкрита реєстрація в домені .GAY стартує 16 вересня, їй передуватиме восьмиденний період раннього доступу, - інформує реєстр домену компанія Top Level Design.

Спочатку загальнодоступна реєстрація в домені була запланована на жовтень минулого року, але вона двічі скасовувалася: спочатку з маркетингових причин, а потім через коронавірус.

Згідно з новим планом, 8 вересня в домені буде встановлена гранично висока вартість реєстрації. Щодня ціна буде знижуватися і до 16 вересня досягне базового рівня в $25.

Більшість великих реєстраторів висловили бажання брати участь у запуску домену.

DomainIncite.com
ICANN призначила главу свого стамбульського офісу
Бахер Есмат (Baher Esmat) призначений керуючим директором ICANN по Близькому Сходу і Африці і очолив регіональний офіс ICANN в Стамбулі.

Раніше Бахер керував партнерськими програмами ICANN для цього регіону. На новій посаді він змінив Ніка Томассо (Nick Tomasso), який залишає Стамбул, але буде виконувати обов’язки в ICANN в своїй основній ролі - віце-президента по зустрічам.

Есмат працює в ICANN уже 14 років, а Томассо керував стамбульським офісом з 2017 року. Передача повноважень відбудеться наприкінці місяця.

DomainIncite.com
Брендовий домен .CEB зникне
Реєстр нового загального брендового домену верхнього рівня .CEB вирішив розірвати свій контракт з ICANN, оскільки сам бренд припинив існування.

Заявку на новий домен .CEB в 2012 році подала консалтингова компанія Corporate Executive Board Company, якій належать права на однойменний бренд. Але в 2017 році компанія була придбана Gartner, а в наступному році бренд CEB припинив існування.

Брендовий домен .CEB ніколи не використовувався.

Це вже 81-й брендовий домен, який добровільно припинив існування з початку програми нових загальних доменів верхнього рівня, та 12-й в цьому році.

DomainIncite.com
Країни Амазонії вимагають заблокувати ще тисячі доменних імен
Країни Амазонії вимагають розширити список імен, які не підлягають реєстрації в домені .AMAZON, включивши в нього найменування всіх міст і населених пунктів, гір і річок басейну Амазонки, а також найменування всіх тварин і рослин природної зони, традиційних продуктів харчування, фольклорних понять і т.д.

Така вимога міститься в листі Генерального секретаря Організації договору про співпрацю в басейні річки Амазонки (ACTO) Олександри Морейро (Alexandra Moreira) до керівництва компанії.

На початку нинішнього року домен .AMAZON був делегований як домен-бренд компанії Amazon. Рішенню передувало багаторічне протистояння Amazon з країнами АСТО, які виступали категорично проти, але так і не змогли надати переконливих аргументів.

Контракт компанії з ICANN передбачає, що країни басейну Амазонки можуть за своїм вибором скласти список з 1500 найменувань, які є найбільш значущими для природної, культурної та історичної спадщини Амазонії - і відповідні доменні імена не будуть дозволені для реєстрації в домені. Спочатку мова йшла про такі поняття як «culture», «heritage», «forest», «river», «rainforest», назви місцевих племен і національні символи. Однак в листі Олександра Морейро вимагає в цей список додати категорії, які включають тисячі найменувань. Так, тільки в Бразилії налічується 5500 муніципалітетів, а амазонські ліси є рідною домівкою для десятків тисяч видів тварин і рослин.