.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.232.160
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: .CPA прагне в лідери; зустріч ICANN - не Zoom-ом єдиним; .BLOG випускає "коротунів"; новий Whois схвалений в "чернетці"; .CONTACT - є контакт; інтернет-опитування...

DomainIncite.com
Домен .CPA мітить в лідери
Заявки на реєстрацію доменних імен .CPA в період пріоритетної реєстрації подали "тисячі" клієнтів, повідомляє American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) - реєстр нового загального домену верхнього рівня .CPA.

Це може забезпечити домену місце серед лідерів по успішності пріоритетного періоду з 2012 року, вважають експерти. На даний момент лідером за обсягом продажів в пріоритетний період є домен .APP від компанії Google, в якому було зареєстровано 2908 імен.

Традиційно в період пріоритетної реєстрації свої імена реєструють компанії, що володіють зареєстрованою торговою маркою. Але AICPA вирішила приймати заявки на домени також від спа-компаній, які не мають зареєстрованої торгової марки. Цей період завершиться 31 жовтня, після чого реєстр розподілить доменні імена, віддавши пріоритет власникам ТМ.

Правилами використання доменів .CPA право на реєстрацію імен обмежується ліцензованими спа-компаніями та окремими особами, які, окрім того, повинні взяти на себе зобов'язання протягом місяця забезпечити переадресацію зі свого домену .CPA на вже існуючий веб-сайт компанії, а протягом року розгорнути на ньому повноцінну домашню сторінку.

За даними реєстру, реєстрація в домені .CPA на рік становить $225.

Загальнодоступна реєстрація в домені стартує 15 січня.

DomainIncite.com
ICANN 69 повертається на YouTube
Відкрита зустріч ICANN 69, яка відбудеться в наступному місяці, буде транслюватися на YouTube, - інформує корпорація. Ці трансляції стануть доповненням до відеоконференцій, які проводяться з використанням сервісу Zoom, та які стали основним інструментом комунікації з початком пандемії коронавирусу навесні цього року.

YouTube-потоки будуть доступні тільки для прослуховування / перегляду і матимуть затримку до 30 секунд в порівнянні з "живими" Zoom-трансляціями, які залишаться інтерактивними. Повернення YouTube-трансляцій буде корисно тим членам спільноти, кому хотілося б послухати сесії, але не брати участь в них.

Буде доступно всього лише п'ять "найцікавіших" сесій, і усі вони будуть англійською мовою без синхронного перекладу.

Що ж стосується Zoom-сесій, то навіть для перегляду їх розкладу буде обов'язкова реєстрація - посилання будуть приховані за екраном входу в систему.

DomainIncite.com
Трибуквені домени .BLOG обійдуться реєстрантам в сто тисяч доларів
Компанія Knock Knock Whois There, реєстр нового загального домену верхнього рівня .BLOG, 7 жовтня відкриє реєстрацію трисимвольних доменів.

За заявою компанії, близько 47 тис. коротких доменних імен стануть доступними для реєстрації за додаткову плату за ціною від "декількох сотень доларів до понад 100 тисяч доларів". Преміум-ціна діє тільки для реєстрації на перший рік. Подальше продовження реєстрації буде здійснюватися за стандартною ціною від $10 до $30.

В даний час в домені .BLOG зареєстровано понад 190 тис. імен.

DomainIncite.com
План реформи Whois схвалений з застереженнями
Рада GNSO ICANN схвалила створення централізованої системи розкриття інформації Whois (SSAD). Рада направила відповідний план реформування Whois в правління ICANN для схвалення, разом з тим, попередивши, що він може стати марною тратою грошей.

Разом з резолюцією рада направить в правління запит на консультацію про те, "чи варто проводити подальший аналіз витрат та вигод".

Вартість "нового сервісу Whois" в даний час оцінюється ICANN приблизно в $9 млн на створення і $8,9 млн в рік на експлуатацію.

Відповідно до затверджених рекомендацій, ці кошти будуть отримані за рахунок зборів за акредитацію, що сплачуються особами, які запитують дані кінцевих користувачів.

Швидше за все, Правління ICANN проголосує за рекомендації на відкритій зустрічі 22 жовтня. Однак, якщо аналіз витрат і вигод не буде готовий до цього моменту, голосування буде перенесено на 2021 рік.

Основне питання "нового Whois" в тому, хто буде приймати рішення про надання доступу до записів Whois і, відповідно, нести відповідальність за це.

DomainIncite.com
Donuts запускає домен .CONTACT
Період ранньої реєстрації в домені .CONTACT триватиме з 29 вересня по 28 листопада, - повідомляє реєстр домену компанія Donuts. Старт загальнодоступної реєстрації запланований на 9 грудня. Очікується, що роздрібні ціни будуть конкурентними з цінами реєстрації доменів .COM.

Крім того, з 2 грудня Donuts запустить традиційний період раннього доступу, протягом якого ціни з кожним днем будуть знижуватися від дуже високих значень до стандартного рівня реєстрації.

Ніяких обмежень на використання доменних імен правилами Donuts не передбачено.

Donuts придбала домен .CONTACT у Top Level Spectrum за нерозкриту суму в квітні 2019 року.

https://wetheinternet.org/
Опитування про інтернет
Організація The Influencer Platform запрошує всіх охочих жителів України взяти участь в міжнародному опитуванні, мета якого - виявити проблеми у всесвітній мережі, пов'язані з безпекою, обмеженнями свободи, поширенням дезінформації та ін.

Опитування пройде в 120 країнах. Результати дослідження будуть представлені в ООН, в Раду Європи та інші міжнародні організації і можуть стати основою для розробки відповідних регуляторних політик для всесвітньої мережі.

Для участі в опитуванні необхідно зареєструватися до 2 жовтня.