.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.207.98.249
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: "коротуни" з Люксембургу; Verisign зосереджується на .COM; вторинний ринок зростає; доменна антитерористична кампанія; "лузер" Трамп...

DomainIncite.com
Короткі імена з Люксембургу
У домені Люксембургу .LU проходять аукціони з продажу односимвольних і двосимвольних імен, раніше не доступних для реєстрації.

Спеціально для аукціонів їх організатор Restena Foundation, реєстр домену .LU, створив сайт, на якому будь-який охочий може взяти участь в торгах або стежити за їх ходом (https://1-2.dns.lu/auctions). Найбільший інтерес на сьогоднішній момент учасники торгів проявили до імені j.lu, на яке вже подано 11 заявок, а найвища запропонована ціна - 3 тис. євро.

На другому місці з шістьма заявками і максимальною пропозицією в 315 євро перебуває доменне ім'я hu.lu. Оглядачі доменного ринку відзначають, що поки ціни на преміальні домени, які дотепер залишалися в резерві реєстру, не виглядають занадто вже високими. Аукціони триватимуть не менше 12 днів, але, при наявності високого попиту, можуть бути продовжені до грудня. З 15 грудня 1-2-символьні доменні імена, які не були придбані в ході аукціонів, стануть доступними для реєстрації за стандартною ціною для всіх бажаючих.

DomainIncite.com
Neustar придбала Verisign Public DNS
Компанія Neustar придбала сервіс Public DNS компанії Verisign і має намір включити його в свій існуючий публічний сервіс UltraDNS.

Публічні DNS-сервіси використовуються людьми або організаціями, які з якоїсь причини не бажають використовувати DNS свого інтернет-провайдера. Наприклад, якщо не довіряють йому, або бажають обійти блокування, або ж використовують захисні механізми, що надаються деякими DNS-сервісами. Найбільш часто користувачі використовують такі сервіси від компаній Google, Cloudflare і Cisco OpenDNS.

Компанії, які надають публічні DNS, отримують більше інформації про мережеву активність, яку вони можуть використовувати для поліпшення платних сервісів, пов'язаних з безпекою або аналізом трафіку.

Угода означає, що кілька IP-адрес, які використовуються для надання послуг, будуть переведені на Neustar, тому кінцевим користувачам не потрібно буде вносити будь-які зміни.

Підписка на такі послуги зазвичай безкоштовна - користувачі просто перенастроюють свої пристрої, щоб вказати дозвіл DNS на IP-адреси провайдера.

Два роки тому Neustar придбала підрозділ Verisign щодо забезпечення безпеки, включаючи платних рекурсивних клієнтів DNS. На початку 2020 року Neustar продала компанії GoDaddy свій підрозділ, що займався управлінням доменними реєстрами. В результаті цих угод Neustar перестала конкурувати з Verisign і зосередилася на діяльності, пов'язаній з аналізом трафіку і мережевою безпекою.

TheDomains.com
Продажі доменних імен б'ють рекорди
За десять місяців з початку 2020 року на вторинному ринку укладено 6 344 угоди на $10,5 млн з продажу імен в географічних доменах. Ці показники вищі, ніж за весь попередній рік, коли було продано 6 249 імен на загальну суму $10,5 млн.

Лідерами продажів стали географічні домени .CO.UK, .DE, .CO, .IO і .AI.

SecurityMagazine.com
США заблокували 27 доменів Корпусу вартових ісламської революції Ірану
Сполучені Штати заблокували 27 доменних імен, які Іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) використовував для сприяння глобальній кампанії таємного впливу.

Повідомляється, що всі 27 доменів використовувалися в порушення санкцій США, спрямованих проти уряду Ірану і КВІР. Чотири домени були справжніми новинними агентствами, але фактично контролювалися КВІР і використовувалися для таємного впливу на політику і громадську думку в Сполучених Штатах в порушення Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA). Решта були націлені на аудиторію в інших частинах світу. Раніше американська влада заарештувала 92 домени, використовуваних КВІР для аналогічних цілей.

Як зазначено в документах про арешт, 27 доменів були зареєстровані у реєстраторів доменів в США і використовували домени верхнього рівня, що належать реєстрам США. Ні КВІР, ні уряд Ірану не отримували ліцензію від OFAC на використання доменних імен та отримання послуг від постачальників з США.

DomainInvesting.com
Loser.com підбила підсумки виборів до США
Loser.com є одним з найцікавіших і відомих доменних імен (перекладається як "той, що програв" або "невдаха") не дивлячись на те, що його майже не використовують в якості окремого веб-сайту.

Під час президентської кампанії в США в 2020 році сайт Loser.com перенаправляв відвідувачів на відеоролик на YouTube, в якому сенатор Ліндсі Грем (Lindsay Graham) виступає на підтримку колишнього віце-президента Джо Байдена і критикує чинного тоді президента Дональда Трампа.

Тепер, коли президентські вибори в США завершилися і визнання перемоги Джо Байдена лише справа часу, Loser.com знову перенаправляє відвідувачів на сторінку Дональда Трампа в Вікіпедії. За іронією долі, Loser.com раніше перенаправляв на сторінку Каньє Уеста (Kanye West) в Вікіпедії, який також брав участь у президентських перегонах, будучи технічним кандидатом без шансів на перемогу.

У 2016 році домен Loser.com вже зараховував Трампа до невдах, перенаправляючи відвідувачів на його сторінку в Вікіпедії.