.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.212.145
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: Donuts укрупнюється; ICANN шукає волонтера для Whois; Afilias продала свою частку в MMX; GoDaddy націлилася на корпоративний ринок...

DomainIncite.com
Donuts купує Afilias
Найбільший реєстр нових доменів компанія Donuts домовилася про придбання свого конкурента - Afilias, в результаті чого стане реєстром для 450 доменів.

За заявою компаній, операція не торкнеться реєстраційного бізнесу Afilias та її програмного забезпечення для мобільних пристроїв.

Очікується, що покупка буде завершена до кінця року. Сума угоди не розголошується.

Afilias відома, в першу чергу, завдяки домену .INFO, який існує вже майже два десятиліття, в якому зареєстровано майже 4,7 млн імен. Компанія також управляє доменами .MOBI, .PRO і 21 новим загальним доменом верхнього рівня раунду 2012 року, включаючи .GLOBAL, .GREEN, .PET, .KIM і .LGBT. Крім того, Afilias пропонує послуги реєстру для більш ніж 200 сторонніх доменів, найбільшим з яких є .ORG.

Donuts володіє найбільшим портфелем нових загальних доменів верхнього рівня, що включає 242 домени.

DomainIncite.com
ICANN терміново шукає нового керівника групи по політиці Whois
ICANN досі не знайшла добровольця, який би очолив наступний раунд спірних дискусій про політику Whois.

Корпорація звернулася до товариства в пошуках голови робочої групи з прискореного процесу розробки політики (Expedited Policy Development Process), яка продовжує працювати над політикою Whois, прагнучи привести її у відповідність до закону про захист даних і одночасно забезпечити правоохоронцям і юристам з інтелектуальної власності доступ до даних реєстрантів.

Передбачалося, що робота EPDP завершиться кілька місяців тому разом із завершенням другої фази переговорів. Але кілька питань залишилися невирішеними, що призвело до появи чергової фази, яка отримала назву "2а".

Перше питання, яке належить обговорити, полягає в тому, чи повинні реєстри і реєстратори усвідомлювати різницю між даними приватних осіб, які захищені законом, і даними юридичних осіб, які не мають такого захисту.

По-друге, слід вирішити, чи можна мати єдину систему анонімних адрес електронної пошти в записах Whois.

Посада голови робочої групи забирає багато часу, не компенсується фінансово, і передбачає обмежені повноваження. За словами ICANN, організація хоче бачити в цій ролі когось нейтрального і такого, що, можливо, більш важливо, хто б сприймався нейтральним.

Головами попередніх двох етапів були сильні політичні діячі Курт Пріц (Kurt Pritz) та Яніс Карклінс (Janis Karklins).

Крім цього, кандидат повинен бути зі "значним досвідом головування в робочих групах", що істотно скорочує резерв потенційних кандидатів.

Якщо враховувати досвід попередніх етапів EPDP, то новому голові доведеться провести десятки годин телеконференцій - на більш складному другому етапі було 74 зустрічі, більшість з яких тривала дві години.

При цьому зусилля голови не оплачуються і він не зможе розраховувати на компенсацію поїздок через обмеження, пов'язаних з пандемією коронавірусу.

DomainNameWire.com
MMX викупила свої акції у Afilias
Компанія Afilias USA відмовилася від своєї частки 3,16% в реєстрі нових загальних доменів верхнього рівня MMX, також відомої як Minds + Machines. Цей обсяг збігається з розміром зворотного викупу акцій самої MMX.

Afilias отримала право власності на частку в MMX після того, як MMX купила компанію ICM Registry, в якій Afilias володіла часткою.

При ринкової капіталізації MMX близько 41 млн фунтів стерлінгів частка Afilias в MMX могла оцінюватися в 1,3 млн фунтів.

DomainNameWire.com
Корпоративний реєстратор від GoDaddy
Найбільший реєстратор доменних імен компанія GoDaddy вирішила вивести на корпоративний сегмент доменного ринку реєстратора GoDaddy Corporate Domains. Раніше він називався Brandsight і дістався GoDaddy в результаті покупки реєстраційного бізнесу Френка Шилінга.

GoDaddy Corporate Domains стане конкурентом для таких реєстраторів корпоративних доменних імен, як MarkMonitor, CSC і SafeNames.

Компанія також запустила сервіс GoDaddy Verified Intellectual Property (VIP), який надає "попередньо перевіреним і відомим брендам захист від зловживань IP. Він запобігає шахрайській реєстрації доменів, блокує сайти-порушники, розміщені на GoDaddy, а також бореться з іншими формами зловживань". В даний час програма доступна тільки по запрошеннях.