.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.219.112.111
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: доменне зростання; 10 млн імен в Латинській Америці; економічне співробітництво на руку доменам; британське МОЗ зможе блокувати імена; мода на "і" проходить...

OnlineDomain.com
У світі 370,7 млн доменних імен, - VeriSign
За підсумками третього кварталу 2020 року в усіх доменах верхнього рівня налічувалося 370,7 млн реєстрацій. У порівнянні з попереднім кварталом зростання склало 0,2%, а по відношенню до аналогічного періоду 2019 року - 3%, - інформує компанія VeriSign.

У доменах .COM і .NET загалом налічується 163,7 млн доменних імен, що на 4% більше, ніж роком раніше. В домені .COM - 150,3 млн реєстрацій, в .NET - 13,4 млн.

Загальна кількість реєстрацій в географічних доменах (ccTLD) зменшилася за рік на 0,7% до 160,6 млн. Значна частка втрат припадає на домен Великобританії .UK, який в третьому кварталі позбувся майже 1 мільйону імен.

Загальна кількість реєстрацій доменних імен в нових загальних доменах верхнього рівня зросла на 25,8% до 30,2 млн.

LACTLD
У Латинській Америці 10 млн реєстрацій
У доменах країн Латинської Америки, включаючи держави Карибського басейну, кількість реєстрацій доменних імен зросла до 10 млн, повідомляє LACTLD.

У латиноамериканському регіоні спостерігається зростання реєстрацій протягом останніх чотирьох років. Рік тому в місцевих доменах налічувалося 9,4 млн реєстрацій, на початку 2020 року - 9,5 млн.

DomainNameWire.com
Договір RCEP може підвищити попит на доменні імена
Договір про "Регіональне всеосяжне економічне партнерство" (RCEP), що охоплює десять країн Південно-Східної Азії, а також Південну Корею, Китай, Японію, Австралію і Нову Зеландію, може мати позитивний довгостроковий вплив на попит на домени в Китаї, вважають експерти.

Договір був підписаний 15 листопада і повинен набути чинності в 2021 році, після ратифікації країнами. У 15 країнах-учасницях договору зосереджено близько 30% населення світу і 30% світового ВВП, що дає альянсу шанс стати найбільшим в світі. Угода також передбачає появу в майбутньому найбільшої цифрової економіки, яка стане домінуючим майданчиком для ведення бізнесу.

RCEP - це не тільки зниження тарифів і вільна торгівля. Він також означає створення загальних стандартів, в тому числі, і в сфері інтелектуальної власності. Загальні стандарти будуть спонукати вітчизняні компанії виходити за межі своїх національних кордонів для ведення бізнесу в інших країнах-членах.

Експерти вважають, що вихід на світовий ринок підштовхне китайські компанії до переходу на англомовні домени, в тому числі домен .COM. Безліч китайських компаній вже використовують цю доменну стратегію, наприклад Netease.com, Ctrip.com і VIP.com. .COM вже став найкращим доменом в корпоративному сегменті Китаю і ця тенденція буде тільки підсилюватися завдяки RCEP.

DomainIncite.com
Британське Агентство з вакцин отримає право швидкого блокування доменів
Nominet, реєстр географічного домену Великобританії .UK, блокуватиме імена за запитом Агентства з контролю лікарських засобів і медичних виробів (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - MHRA).

У функції MHRA входить видача дозволів на використання в Великобританії тих чи інших лікарських препаратів і виробів медичного призначення. Саме MHRA належить в самому найближчому майбутньому схвалювати вакцини від коронавирусу COVID-19. Наділення організації правом вимагати оперативного блокування доменних імен продиктовано прагненням уникнути шахрайських дій, пов'язаних з вакцинами.

MHRA стало другою британською державною установою, чиї запити на швидке блокування буде реалізовувати реєстр домену. Раніше ця програма поширювалася тільки на відділ по боротьбі зі злочинами в сфері інтелектуальної власності поліцейського управління Лондона.

Після припинення дії домену його відвідувачі будуть перенаправлятися на сторінку з інформацією про те, що він заблокований через підозри у неправомірному використанні.

TheDomains.com
Доменне ім'я iCinema.com знецінилось за 9 років
Доменне ім'я iCinema.com, продане в 2011 році за кругленьку суму в $50 тис., пішло з молотка на аукціоні GoDaddy за суму, в п'ять разів менше.

Спочатку домен був придбаний швейцарською компанією Transmedia Communications SA, яка протягом майже 4 років ніяк не використала домен, а потім розмістила на ньому сайт, який пропонував на продаж фільми на DVD і Blu-ray дисках, популярність яких на той час пішла на спад.

У підсумку реєстрація домену не була продовжена, і компанія GoDaddy виставила його на аукціон. Його підсумки свідчать, що і мода на i-бренди теж відходить у минуле: за 9 років домен подешевшав у 5 разів. Проте, і 10 001 долар, сплачені за домен новим власником, слід визнати досить великою сумою.