.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.141.47.221
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: союз реєстру з цензором; IGF2021 в Польщі; боротьба за NU; опитування про критичну важливість інтернету; .CH стане надійнішим; мільйонні угоди...

DomainIncite.com
Реєстр .ZA об'єднають з Держагентствами
Реєстр південноафриканського географічного домену верхнього рівня некомерційна компанія ZADNA буде об'єднано з Агентством з комунікацій (ICASA) та Радою з питань кінематографії, в функції якої входить цензура і класифікація фільмів.

Цей крок є частиною більш широкої урядової ініціативи по раціоналізації державної структури Південної Африки.

ZADNA в даний час є офіційним менеджером ccTLD .ZA, хоча на практиці вона працює за контрактом з некомерційною організацією ZA Central Registry.

DNS.pl
IGF2021 пройде в Польщі
Форум з управління Інтернетом - IGF2021 відбудеться 6-10 грудня 2021 року в Міжнародному конгрес-центрі в Катовіце, Польща.

У той же час пройде супутня форуму ініціатива - Youth IGF, створена для інтеграції і залучення молодих людей з усього світу в предметне обговорення питань управління Інтернетом.

Детальну інформацію про захід можна знайти на сайті www.igf2021.pl.

TheDomains.com
Влада Ніуе просить віддати їй домен .NU
Влада Ніуе просить ICANN повернути їм географічний домен верхнього рівня .NU, права на який вони тридцять років тому передали американському журналісту Біллу Семичу (Bill Semich).

В даний момент реєстром .NU є Шведське суспільство інтернету, а домен користується великою популярністю в країнах Північної Європи: в скандинавських мовах слово NU означає "зараз". Острівне самоврядне державне утворення Ніуе, формально входить до складу Нової Зеландії, за всі роки існування домену не отримало ні цента від доменних імен.

Спроби влади Ніуе вирішити проблему через суд допоки не увінчалися успіхом: документ, що підтверджує передачу Біллу Семичу прав на управління доменом, визнано таким, що має юридичну силу. Тепер Ніуе спробує вирішити проблему через ICANN.

InternetSociety.org
Пандемія підкреслила важливість інтернету, - дослідження ISOC
В умовах пандемії Інтернет стає критично важливим інструментом для функціонування економік країн світу, - свідчать результати опитування, проведеного YouGov від імені Internet Society (Суспільство Інтернету, ISOC).

Майже половина респондентів відповіла, що мережа дозволила їм продовжити працювати і вчитися. 39% опитаних під час пандемії зверталися до інтернету за послугами, якими не користувалися раніше. У країнах з низьким рівнем проникнення інтернет цей показник досягає 66%.

Троє з п'яти користувачів повідомили про використання інтернету для банківських операцій і покупок, тоді як двоє з п'яти повідомили про здійснення телефонних дзвінків, перегляд відео-контенту та отримання доступу до новин.

Виходячи з цього, ISOC закликала урядові структури використовувати Інструменти для оцінки впливу інтернету (IIAT) для прийняття компетентних і цілеспрямованих рішень.

DomainIncite.com
Нові повноваження реєстру .CH
Реєстр швейцарського домену верхнього рівня .CH компанія SWITCH продовжила контракт до грудня 2026 року і отримала нові повноваження, що стосуються забезпечення безпеки і впровадження передових технологій у домені.

Як випливає з нового контракту з державним регулятором OFCOM, реєстр, зокрема, зобов'язався стимулювати реєстраторів переходити на використання протоколу DNSSEC.

Крім того, передбачені заходи боротьби з недобросовісним використанням доменних імен на етапі їх реєстрації. Подібні заходи вже використовуються реєстрами деяких географічних доменів, наприклад, Nominet, що керує географічним доменом Великобританії .UK.

DomainInvesting.com
Дві доменні угоди компанії Anything.com
Інвестиційна доменна компанія Anything.com продала доменні імена Blade.com і Teams.com. Компанія не розголошує суми угод, але експерти оцінюють ці домени в мільйон доларів.

Доменне ім'я Blade.com було придбано компанією Blade, яка пропонує послуги перельотів приватними літаками і вертольотами жителям Нью-Йорка і довколишніх населених пунктів. Зараз компанія готується до виходу на біржу NASDAQ. Раніше компанія вже зареєструвала домен FlyBlade.com, який в даний момент і служить для її офіційного сайту. На нього вже здійснює переадресацію і домен Blade.com, але цілком можливо, що в недалекому майбутньому сайт перейде на більш короткий домен, який, до того ж, повністю співпадає з ім'ям компанії.

Доменне ім’я Teams.com наразі не використовується. Записи Whois показують, що воно асоційоване з компанією DNStination Inc. - оператором проксі-сервісів, що належить компанії MarkMonitor. Вона надає безліч послуг, у тому числі і щодо захисту найменувань брендів в доменному просторі цілій низці великих компаній. Хто з клієнтів MarkMonitor став покупцем домена Teams.com, в даний час невідомо.