.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.143.0.157
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: 549 тис. в .UA; аудит реєстраторів; скорочена зустріч в Канкуні; 6,1 млн в .NL; Ethos Capital купує Donuts...

"Хостмайстер"
Домен .UA в 2020 році зріс на 2,3% до 549 тис. реєстрацій
За підсумками 2020 року кількість реєстрацій в домені верхнього рівня .UA збільшилась на 2,32% у порівнянні з 2019 роком, до 549,18 тис. В грудні зростання склало 0,27% у порівнянні з попереднім місяцем.

Кількість доменних імен другого рівня за рік збільшилась на 4,55%, - до 23,8 тис. Усі інші імена - третього рівня, для реєстрації доступні 63 публічних домени: 57 географічних та 6 загального призначення. В найбільш масовому публічному домені com.ua налічується 317,75 тис. імен (річний приріст 3,97%).

Чисельність доменних адрес в найпопулярнішому географічному публічному домені kiev.ua за рік зменшилась на 2,65%, - до 38,6 тис. У той же час інший домен столиці, - kyiv.ua, - за підсумками року виріс майже у півтори рази, до 1,15 тис. імен.

DomainIncite.com
Аудит 153 реєстраторів
Корпорацію ICANN цікавить, що роблять реєстратори з доменними іменами, які використовуються для розсилки спаму або шкідливого програмного забезпечення.

Відповідні запити отримають 153 реєстратора, доменні імена яких фігурують у списках організацій по боротьбі зі зловживаннями (таких, як SpamHaus).

Аудит є частиною регулярної програми аудиту дотримання договірних зобов'язань ICANN, яка спрямована на встановлення того, чи порушують певні реєстратори або реєстри свої договірні зобов'язання. Відповідно до Угоди про акредитацію реєстраторів від 2013 року реєстратори зобов'язані документувати свої відповіді на повідомлення про зловживання, зберігати дані протягом двох років і передавати їх ICANN на вимогу. ICANN планує завершити аудит до третього кварталу цього року.

DomainIncite.com
Віртуальна зустріч в Канкуні
Сімдесята відкрита зустріч ICANN в мексиканському Канкуні знову пройде в дистанційному форматі, - інформує корпорація.

Рік тому ICANN також планувала провести зустріч в Канкуні, однак через пандемію перевела зустріч у форматі віддаленої участі.

Корпорація також вирішила скоротити тривалість заходу. Відповідно до оновлених планів зустріч пройде з 22 по 25 березня поточного року.

Це буде четверта зустріч поспіль, що проводиться через Zoom з моменту початку пандемії коронавирусу рік тому.

Наступну зустріч в цьому році намічено провести в Гаазі наприкінці червня.

OnlineDomain.com
6,1 млн імен в .NL
В минулому році в домені Нідерландів .NL кількість доменних імен зросла на 3.4% і перевищила позначку в 6,1 млн., тоді як роком раніше приріст становив лише 1,25%, - інформує реєстр домену компанія SIDN.

За інформацією компанії, стрімке зростання реєстрацій, яке дозволило .NL перевищити шестимільйонний рубіж, було викликане локдауном в Нідерландах.

DomainIncite.com
Ethos Capital купує Donuts
Найбільший доменний реєстр Donuts буде придбаний Ethos Capital, приватною інвестиційною компанією, яка рік тому безуспішно намагалася купити реєстр загального домену верхнього рівня .ORG - Public Interest Registry.

За повідомленням Donuts, Ethos придбає контрольний пакет акцій компанії у Abry Partners, яка придбала Donuts два роки тому. Вартість угоди, яка послідувала відразу ж за придбанням Donuts компанії Afilias, не розголошується.

Компанія також підтвердила, що колишній генеральний директор ICANN Фаді Шехаде (Fadi Chehadé), який раніше працював на Abry Partners, є спів-генеральним директором Ethos разом з її засновником Еріком Бруксом (Erik Brooks).

Очолює Donuts Акрам Аталла (Akram Atallah), який раніше був другим номером у ICANN після Шехаде.

Donuts володіє найбільшим портфелем доменів, що налічує близько 260 доменів, які знаходяться у власності компанії, та декількох сотень доменів, переданих під її управління їх власниками.