.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.224.63.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: розпродаж Uniregistry; бренди проти переплат; реєстраторський чат-бот; .CLUB у "чорному списку"...

DomainIncite.com
Доменний аукціон UNR
Компанія UNR (колишня назва Uniregistry), планує 28 квітня продати на аукціоні свій портфель, що складається з 23 контрактів на нові загальні домени верхнього рівня.

Стартові ціни, опубліковані UNR, в загальній сумі становлять $16,870 млн, при цьому деякі лоти мають нульову ставку. Ціни, скоріш за все, сформовані виходячи з розмірів реєстраційних зборів та обсягів існуючих реєстрацій в доменах.

Найбільш імовірними покупцями цих доменів називають портфельні реєстри, такі як Donuts і Radix.

Власник компанії Френк Шилінг (Frank Schilling) був великим шанувальником нових нових доменів. Uniregistry подавала заявку на 54 нові домени, інвестувавши в них $69 млн. Проте в минулому році компанія продала свій реєстраторський бізнес компанії GoDaddy, а пізніше поступилася своєю часткою в трьох доменах своєму бізнес-партнеру XYZ.com.

Тепер компанія повністю зосередиться на наданні послуг оператора реєстру з акцентом на брендові домени, де вона продовжить конкурувати з такими компаніями, як GoDaddy, CentralNic, Donuts та Verisign.

DomainIncite.com
Бренди проти переплат
Відповідно до пропонованих правилами, які незабаром будуть розглянуті ICANN, реєстрам можуть заборонити несправедливо завищувати ціну для доменних імен відомих брендів.

У минулий четвер Рада GNSO схвалила рекомендації, які не дозволяють реєстрам вносити бренди до переліку преміумних імен, реєструвати які можна лише за завищеною вартістю.

У минулому подібними "лазівками" зловживали реєстри таких доменів як .SUCKS, .FEEDBACK і .TOP. Наприклад, реєстр домену .TOP спробував отримати від Facebook $30 тис. за ім'я facebook.top, .FEEDBACK зареєстрував у власних цілях тисячі доменів, що відповідають різним брендам, а .SUCKS помістив домени, співзвучні брендам, в дорогу преміумну цінову категорію.

DomainNameWire.com
Чат-бот для доменних імен
Компанія Verisign отримала патент, який описує підбір та реєстрацію доменних імен за допомогою чат-бота.

У патенті №10904212 "Пропозиція доменного імені та реєстрація через чат-бота" описаний чат-бот, який за запитом користувача генерує безліч доменних імен і пропонує список імен, доступних для реєстрації. Користувач може вибрати відповідне ім'я і зареєструвати його. Чат-бот може задавати користувачеві питання, а також входити в сторонні облікові записи для збору додаткових даних.

DomainIncite.com
Malwarebytes записав домен .CLUB у чорний список
Компанія Malwarebytes, що спеціалізується на кіберзахисті, випустила на ринок новий продукт - Malwarebytes Browser Guard, яке покликаний захистити користувача від відвідування сайтів, що являють потенційну загрозу безпеці.

Цей безкоштовний плагін доступний в даний момент для трьох популярних браузерів - Chrome, Firefox і Edge.

Однак новий інструмент блокує відвідування не тільки потенційно шкідливих сайтів, а й деяких доменів верхнього рівня вцілому.

Жертвою надмірної пильності став новий загальний домен верхнього рівня .CLUB. При спробі відвідати будь-який сайт, розташований на доменному імені .CLUB, плагін блокує з'єднання і видає попередження про "підозрілу загальному домені верхнього рівня". Далі уточнюється, що адреси в цьому домені "часто використовуються для шахрайських і фішингових сайтів, хоча можуть служити і адресою для легітимних ресурсів".

Користувачі можуть відхилити попередження, та перейти на сайт, якщо забажають.

У той же час, оглядачі вказують, що новий загальний домен верхнього рівня .CLUB ніколи не був дружнім до шкідливих програм. Згідно SpamHaus, лише 0,9% доменів .CLUB були запідозрені в неправомірному використанні. Десятки тисяч доменних імен в цьому домені служать абсолютно легітимним ресурсам, включаючи сайти популярних спортивних клубів та професійних асоціацій. У відповідь на критику представники компанії Malwarebytes, хоча і визнають, що їх продукт є новим, і його алгоритми можуть потребувати допрацювання, проте, посилаються на те, що Browser Guard використовує "чорні списки" доменів, які складаються найавторитетнішими експертами в сфері кібербезпеки.