.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.238.62.119
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: доступний інтернет в Україні; Facebook проти кіберсквотерів; доменна уцінка; санкції за Whois; дорогоцінний "ангел"...

cable.co.uk
Україна на 31 місці в рейтингу доступності мобільного інтернету
Експерти видання Cable.co.uk представили оновлений рейтинг рівня доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце серед 230 країн.

При створенні рейтингу експерти Cable.co.uk зібрали та проаналізували інформацію про 6148 тарифних планів послуг мобільної передачі даних в період з 8 грудня 2020 року по 25 лютого 2021 року.

За даними видання, в Україні 1 Гб мобільних даних коштує в середньому $0,75. Завдяки цьому Україна потрапила на 31 місце в рейтингу, обігнавши переважну більшість країн. Найдешевший з доступних в Україні тарифів пропонує 1 Гб інтернету на 30 днів за $0,14.

Найнижча вартість мобільного інтернету в таких країнах: Ізраїль ($0,05 за 1 Гб), Киргизстан ($0,15), Фіджі ($0,29), Італія ($0,27), Судан ($0,27), РФ ($0,29), Молдова ($0,32), Бангладеш ($0,34), Шрі-Ланка ($0,38) і Чилі ($0,39).

Найдорожчий мобільний інтернет в Екваторіальній Гвінеї, де 1 Гб в середньому коштує майже $50.

DomainIncite.com
Facebook звинуватила Web.com в масштабному кіберсквотингу
Соціальна мережа Facebook просить суд стягнути збитки за порушення своїх прав на торговельні марки, які, на думку соцмережі, їй завдала компанія New Venture Services Corp, що входить в структуру Web.com.

У позові, поданому до окружного суду Пенсільванії, стверджується, що в даний час NVSC володіє 74 доменними іменами, а раніше володіла ще 204 іменами, які порушують права на торговельні марки Facebook, Instagram та WhatsApp. Серед цих імен httpinstagram.com, faceebbok.com, facebooc.net, instagram-login.com і installwhatsapps.com.

Facebook подає позов відповідно до Закону про захист прав споживачів від кіберсквотингу, який дозволяє їй вимагати відшкодування збитку в розмірі $100 тис. за кожен домен, що порушує її авторські права. Таким чином, загальна сума відшкодування може скласти $27,8 млн.

Раніше Facebook ініціювала судові розгляди з реєстраторами Namecheap і OnlineNIC, які на думку компанії також порушують її права на товарні знаки. Namecheap подала зустрічний позов, в якому намагається анулювати деякі товарні знаки Facebook.

DomainIncite.com
Розпродаж MMX
Реєстратор MMX має намір в кінці цього місяця знизити на 827,4 тис. ціну преміумних доменних імен, які зараз пропонуються за підвищеними цінами.

Усього за звичайними цінами, що діють у відповідних доменах, будуть запропоновані 725,4 тис. імен, які досі мали статус преміальних. Ще на 102 тис. імен компанія запропонує скидку. Сумарний дисконт складе $145 млн. (В середньому знижка на одне доменне ім'я становитиме $175).

Всі ці імена входять в 26 нових загальних доменів верхнього рівня, що належать MMX і які GoDaddy має намір купити у неї за $120 млн.

DomainIncite.com
ICANN попередила реєстр .GDN через непрацюючий Whois
ICANN може перевести домен верхнього рівня .GDN до оператора аварійного реєстру через наднормативний простой сервісу Whois в кінці березня і початку квітня поточного року. Відповідне попередження корпорація направила реєстру домену російському акціонерному товариству "Навігаційно-інформаційні системи".

Реєстрам доменів верхнього рівня дозволено допускати 864 хвилини (близько 14 годин) незапланованого простою Whois в місяць. Простою, що перевищує 24 години в тиждень, досить, щоб задіяти повноваження ICANN по передачі домену до оператора аварійного реєстру.

Це вже третій раз, коли система Whois домену .GDN простоює довше дозволеного періоду. До цього подібна ситуація спостерігалася ICANN в квітні 2018 та серпні 2019 року. Але тоді організація не приймала рішень по цих інцидентах.

Домен .GDN спочатку призначався для супутникової навігації, але в кінцевому підсумку в 2016 році був запущений як виключно універсальний домен з бекронімом "Global Domain Name". Йому вдалося зібрати понад 300 тис. реєстрацій за рік, майже усі через реєстратора AlpNames. Домен був названий організацією SpamHaus одним з найсприятливіших для спаму.

Після того, як два роки тому AlpNames припинила свою діяльність, ICANN передала близько 350 тис. імен .GDN реєстратору Key-Systems, що належить CentralNic. До теперішнього моменту домен зменшився в тисячу разів, до 300 реєстрацій. Більш 290 тис. імен в домені були видалені в грудні минулого року.

DomainNameWire.com
$2 млн за Angel.com
Angel Studios придбала доменне ім'я Angel.com за $2 млн. у компанії Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.

Суму угоди розкрив посередник, доменний брокер на майданчику Sedo Дейв Евансон (Dave Evanson).

У 2013 році Genesys придбала доменне ім'я разом з однойменною телекомунікаційною компанією, яку потім перейменувала в Genesys Premier Edition.