.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.142.171.180
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: оптимізм Verisign; реєстратор на "підхваті"; ботнети активізувалися; безтурботність Google...

DomainIncite.com
Verisign очікує зростання доменного простору
Компанія Verisign поліпшила свій прогноз щодо приросту реєстрацій в доменах .COM і .NET в поточному році до 4% - 5,5%. Раніше компанія прогнозувала зростання від 2,5% до 4,5%.

На оновлення прогнозу вплинули результати першого кварталу, згідно з якими кількість імен .COM і .NET виросла на 4,6% у порівнянні з першим кварталом 2020 року і склала 168 млн.

Чистий прибуток Verisign в першому кварталі досяг $150 млн у порівнянні з $334 млн в першому кварталі минулого року, але тоді компанія отримала одноразову податкову пільгу. Виручка ж виросла на 3,6% в порівнянні з аналогічним кварталом минулого року і склала $324 млн.

DomainIncite.com
Реєстратор Pheenix може втратити останню ліцензію
Корпорація ICANN може відібрати акредитацію у реєстратора Pheenix в тому випадку, якщо до 14 травня реєстратор не усуне ряд порушень, пов'язаних з перенесенням доменних імен і відсутністю сервера RDAP.

Відповідне попередження корпорація направила реєстратору в середині квітня.

За інформацією ICANN, вже понад рік Pheenix ігнорує запити ICANN.

Тим часом, вибіркова перевірка показала, що реєстратор не видаляє доменні імена, від яких відмовилися реєстранти. Ці доменні імена застосовувалися для отримання трафіку, з використанням неякісного контенту і реклами. Така схема називається "drop-catching" ("підбір" або "підхоплення"). Компанія Pheenix кілька років тому управляла мережею з п'ятисот акредитованих реєстраторів і була однією з найбільших, які застосовували "підхоплення".

Крім того, Pheenix проігнорувала вимогу ICANN про організацію сервера RDAP (протокол доступу до реєстраційних даних, який є наступником Whois).

У 2017-2018 році Pheenix відмовилася від розвитку мережі, об'єднавши всі свої дочірні реєстраторські компанії в одну і зберегла лише одну акредитацію. Станом на кінець 2020 року компанія обслуговувала 6930 доменних імен.

Spamhaus
Ботнети підвищили свою активність на чверть - Spamhaus
Spamhaus виявив в першому кварталі 2021 року 1660 командних серверів ботнетів, що на 24% більше, ніж в четвертому кварталі попереднього року, - інформує організація в звіті Spamhaus Botnet Threat Update.

Лідером за цим показником, традиційно, виявився загальний домен верхнього рівня .COM. У ньому було виявлено тисяча п'ятсот сорок дев'ять доменних імен, асоційованих з активністю бот-мереж. У той же час, домен .COM показав відразу 27-процентне зниження числа імен, використовуваних для командних серверів, в порівнянні з попереднім кварталом.

На другому місці за активністю ботнетів домен .TOP. У ньому число доменних імен, використаних для командних серверів ботнетів виросло в порівнянні з минулим кварталом на 90% і досягло 622. Третє місце у домену .XYZ - 345 доменних імен. Якщо говорити про географічний розподіл командних серверів, то найбільше їх число було виявлено в США.

Hackread.com
Google тимчасово втратила свій аргентинський домен
Офіційний сайт компанії Google в Аргентині кілька годин був недоступний після того, як право власності на доменне ім'я було передано громадянину Аргентини.

У середу минулого тижня користувачів Google в Аргентині чекав сюрприз: основна пошукова система країни перестала працювати майже на три години.

Припускаючи, що на сервері стався збій, багато користувачів почали висловлювати занепокоєння з приводу того, що може бути не так з Google Argentina.

Реальність виявилася набагато більш банальною, ніж вони могли очікувати.

Згідно з повідомленням MercoPress, громадянин Аргентини на ім'я Ніколас Давид Куронья (Nicolas David Kuroña) придбав право власності на домен google.com.ar всього за 540 аргентинських песо, що за сьогоднішнім курсом еквівалентно $5,81.

Це призвело до тимчасового відключення пошукової системи. Однак міжнародний сервіс Google працював без проблем.

Через кілька хвилин після того, як щасливий новий власник доменного імені повідомив про це в Twitter, домен Google Argentina і послуги сервісу по всій країні були успішно відновлені.

Ймовірно, домен став доступний для повторної реєстрації тому, що Google Argentina не продовжила його дію. Ця обставина дала користувачеві можливість зареєструвати його на своє ім'я.

Однак, за даними групи Open Data Córdoba, яка відстежує прострочені аргентинські домени, термін дії домену Google на момент події ще не закінчився.