.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.128.199.88
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: стартувала ICANN71; iForum на стадіоні; Google не буде скорочувати URL; Австралія хоче .CC; Росія вислала співробітника RIPE NCC; доменне ім'я королівської крові...

icann
Розпочалася зустріч ICANN71
У понеділок, 14 червня, розпочалася відкрита зустріч ICANN71, яка проходить у віртуальному форматі. Захід триватиме до 17 червня.

Тематика зустрічі охоплює кілька важливих аспектів роботи інтернет-інфраструктури, в тому числі вплив регуляторних актів Євросоюзу на роботу системи доменних імен.

З порядком денним ICANN71 можна ознайомитися на сайті організації. Сесії проводяться в робочий час в часовому поясі Гааги, Нідерланди (CEST / UTC + 2).

Участь в ICANN71 безкоштовна, але вимагає реєстрації для підключення до сесій в Zoom. ICANN також транслюватиме свої пленарні засідання в прямому ефірі на каналі організації в YouTube (на каналі icann https://www.youtube.com/channel/UCl7rV9qJaQEx3GKhtSLx4QA) і їх перегляд не вимагає реєстрації.

iForum
iForum відбудеться на стадіоні "Олімпійський"
Найбільша українська IT-конференція iForum відбудеться 18 червня на НСК "Олімпійський", - інформують організатори форуму. У зв'язку з епідеміологічною ситуацією кількість учасників форуму буде обмежено і не перевищить п'яти тисяч осіб.

iForum проводиться щорічно. У 2019 року в ньому взяли участь понад десять тисяч осіб. У 2020 році форум не проводився через епідемію коронавирусу.

DomainNameWire.com
Google Chrome знову буде показувати повні URL
Компанія Google в черговий раз відмовилася від спроби спростити адресний рядок Chrome.

У 2018 році в Google спробували повністю відмовитися від відображення URL, показуючи тільки пошукові запити в рядку адреси, але непрактичний дизайн змусив розробників відмовитися від цієї ідеї.

У 2020 році розробники повторили спробу, на цей раз приховавши всі частини веб-адреси, окрім імені домену. Хоча такий підхід викликав неабияку критику з боку користувачів, Google деякий час відстоювала своє рішення, посилаючись на намір допомогти людям краще ідентифікувати шкідливі сайти.

Тепер в Google переглянули ситуацію і вирішили завершити тестування цієї функції без подальшого її використання.

TheDomains.com
Австралійці хочуть забрати домен .CC у Verisign
Австралійський дослідник Джош Тейлор (Josh Taylor) опублікував в TheGuardian статтю з заголовком: "Австралія закликала взяти під державний контроль домен .CC". Це домен верхнього рівня, що відповідає коду Кокосових островів, які є територією Австралії. Реєстром домену є компанія Verisign.

На думку Джоша, це дозволило б позбавити домен від шахраїв і сайтів, що пропагують жорстоке поводження з дітьми. За інформацією The Internet Watch Foundation, доменні імена .CC часто використовуються для розміщення матеріалів про сексуальне насильство над дітьми.

DW.com
Росія вислала представника інтернет-реєстратора RIPE NCC
Росія в понеділок, 7 червня, вислала співробітника міжнародної некомерційної організації RIPE NCC, громадянина України Олексія Семеняку, запідозривши його в "розвідувально-підривній діяльності в інтересах українських спецслужб". Влада РФ закрили Семеняці в'їзд в країну на 25 років.

Уродженець Харкова Олексій Семеняка є директором із зовнішніх зв'язків RIPE NCC в Східній Європі та Середній Азії. З 1994 року він займається мережевими технологіями. У різні роки Семеняка працював в Deutsche Bank, "Мегафоні", "Яндексі", а з 2016 року - в RIPE NCC, де відповідав за розвиток компанії на пострадянському просторі.

Коментуючи звинувачення ФСБ, Олексій заявив, що спілкування з представниками спецслужб, через яке він був висланий з РФ, - просто "звичайні розмови на різних конференціях в сфері управління Інтернетом", які він постійно відвідує як представник міжнародної організації.

Mirror.co.uk
Доменне ім'я принцеси
Доменне ім'я LilibetDiana.com було створено за два дні до того, як Меган Маркл і принц Гаррі оголосили про народження їхньої дочки Лілібет "Лілі" Діани Маунтбеттен-Віндзор. Про це свідчать дані реєстратора GoDaddy.

У записах Whois не розкривається ім'я реєстранта, а IP-адреса, за якою зареєстровано веб-сайт, знаходиться в Канзас-Сіті, штат Міссурі.

Новонароджена - 11-й правнук королеви і перша дитина, яка народилася після смерті Філіпа.

Оглядачі припускають, що доменне ім'я було завбачливо зареєстровано самими батьками.