.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.21.106.69
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: IDN-раунд; останнє "британське" попередження; ICANN не бачить загроз в угоді Ethos-Donuts; скучили за "живим" спілкуванням; подорожчання .COM ...

DomainIncite.com
Наступний раунд нових доменів може стати менш англомовним
Наступний раунд нових доменів верхнього рівня буде орієнтований на неангломовний світ, на відміну від попереднього раунду 2012 року. Таку думку висловив гендиректор ICANN Йоран Марбі (Göran Marby) під час зустрічі з Урядовим консультативним комітетом ICANN в рамках зустрічі ICANN 71.

На його думку, минулий раунд був несправедливий, оскільки орієнтувався на англійську мову. При цьому він наголосив на необхідності технічних та освітніх кроків щодо забезпечення підтримки нелатинських доменних імен в програмному забезпеченні і онлайн-сервісах.

У раунді 2012 року нелатинськими були 116 з 1930 заявок. З них тільки один домен подолав межу в 50 тис. реєстрацій.

DomainIncite.com
"Зворотний відлік" для британських доменів .EU
У британських реєстрантів в домені .EU залишилося менше двох тижнів, щоб привести свої доменні імена у відповідність до вимог Європейського Союзу. В іншому випадку ці реєстрації можуть бути втрачені.

З січня по теперішній час ці імена знаходяться в статусі "Призупинено", але все ще можуть бути відновлені. Щоб привести реєстрації у відповідність до вимог реєстру, вони повинні бути переоформлені на реєстранта, що проживає в країні Євросоюзу, або на громадянина ЄС, який проживає у Великобританії.

DomainIncite.com
ICANN не бачить загроз в угоді Ethos-Donuts
ICANN вважає, що Donuts, контрольована Ethos Capital, як і раніше буде відповідати всім вимогам, які корпорація пред'являє до операторів реєстру. Про це написав голова ради директорів ICANN Мартен Боттерман (Maarten Botterman) у відповідь на побоювання громадської організації Electronic Frontier Foundation (EFF) з приводу недавнього придбання Donuts компанією Ethos Capital.

Громадська організація побоюється, що Donuts під приводом боротьби зі зловживаннями отримає можливість "цензурувати" доменні імена, в тому числі в рамках сервісу блокування імен Domain Protected Marks List.

За інформацією Боттерман, зазначені обставини виникли задовго до угоди з Ethos і не розглядалися ICANN.

До угоди, яка була закрита в березні, Donuts належала іншій приватній фірмі, Abry Partners. Генеральний директор ICANN Йоран Марбі раніше висловлював подив з приводу того, що придбання може викликати такі побоювання.

DomainIncite.com
Спільнота ICANN жадає повернутися до особистих зустрічей
Більше половини членів спільноти ICANN хотіли б щоб зустріч ICANN 72 в Сіетлі в жовтні цього року була проведена в традиційному особистому форматі, навіть якби це означатиме скорочення числа учасників і звуження глобального різноманіття через карантинні обмеження на поїздки.

Такі результати були отримані в ході опитування, в якому взяли участь 665 членів спільноти (514, якщо виключити відповіді персоналу самої ICANN).

Більше 72% опитаних готові дотримуватися захисних заходів, включаючи соціальне дистанціювання, маски для обличчя, підтвердження вакцинації і тестування на коронавірус на місці.

DomainNameWire.com
Імена .COM подорожчають
З 1 вересня Verisign підвищить ціну на доменні імена в домені верхнього рівня для реєстраторів (так звана, оптова ціна) з $7,85 до $8,39. У свою чергу, реєстратори, ймовірно, підвищать вартість реєстрації для своїх клієнтів.

Оскільки реєстраційною угодою передбачено, що ціна може зростати на 7% протягом наступних трьох років, оптова ціна може вирости до $10,26.