.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.143.17.128
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: віртуальна зустріч; .ORG інтернаціоналізується; MMX йде з ринку; претенденти на .EU; $1,35 млн за EE.com...

DomainIncite.com
ICANN 72 пройде в дистанційному режимі
Відкрита зустріч ICANN 72, запланована на жовтень, не буде проводиться в режимі особистої участі. Раніше передбачалося, що зустріч стане першим заходом спільноти ICANN з можливістю особистої участі після довгої перерви, пов’язаної з пандемією.

Таке рішення ухвалила рада директорів ICANN, взявши до уваги нерівномірний розподіл вакцин в різних країнах і труднощі для міжнародних поїздок, що досі мають місце.

Таким чином, ICANN 72 стане шостою відкритою конференцією поспіль, яка буде проводитися в дистанційному режимі.

Керівництво організації має намір передбачити можливість особистої участі на відкритій зустрічі ICANN 73, яка пройде в Сан-Хуані (Пуерто-Ріко) в березні наступного року, "якщо це буде можливо".

У резолюції йдеться, що ICANN повинна використовувати наступні вісім місяців для забезпечення максимальної ефективності гібридної моделі майбутньої зустрічі в Сан-Хуані. У той же час, невеликі регіональні зустрічі, на які менше впливають карантинні обмеження, все ж можуть відбутися в цьому році, говориться в резолюції.

DomainIncite.com
Ще сім мов .ORG
Public Interest Registry планує запустити інтернаціоналізовані версії загального домену верхнього рівня .ORG ще на семи мовах.

Компанія звернулася до ICANN з проханням дозволити делегування семи додаткових інтернаціоналізованих доменних імен з підтримкою хорватського, фінського, італійського, чорногорського, португальського, японського алфавітів і хінді.

У п'яти з цих мов використовується латинський алфавіт, як і в англійській мові, але з особливими акцентами або умляутами, які вимагають підтримки таблиць IDN в DNS.

На даний час запит розглядається ICANN в рамках Registry Services Evaluation Process. Зазвичай подібні запити затверджуються організацією без заперечень.

DomainIncite.com
MMX отримала часткове схвалення продажу своїх доменів GoDaddy
Корпорація ICANN схвалила передачу компанією MMX чотирьох доменів верхнього рівня реєстратору GoDaddy, - інформує MMX.

Ще 18 заявок на трансфер отримали умовне схвалення ICANN, і MMX вважає, що остаточне рішення лише справа часу. Решта п'ять доменів не належать компанії повністю, тому для їх передачі потрібне схвалення з боку партнерів.

MMX має намір продати всі свої домени верхнього рівня доменів GoDaddy, після чого компанія, швидше за все, вийде з доменного бізнесу. У доменний портфель MMX входять домени: .COOKING, .FISHING, .HORSE, .MIAMI, .RODEO, .VODKA, .BEER, .LUXE, .SURF, .NRW, .WORK, .BUDAPEST, .CASA, .ABOGADO,. WEDDING ,. YOGA, .FASHION, .GARDEN, .FIT, .VIP, .DDS, .XXX, .PORN, .ADULT, .SEX, .BOSTON, .LONDON і .BAYERN.

DomainIncite.com
Чотири претенденти на .EU
Чотири компанії подали заявки на конкурс з управління доменом верхнього рівня Євросоюзу .EU, - інформує Єврокомісія.

Тендер проходить раз в декілька років. Його фаворитом вважається консорціум EURid, який керує доменом .EU понад п'ятнадцять років і який перемагав на всіх попередніх конкурсах.

Заявку також подала організація Estonian Internet Foundation, яка є реєстром географічного домену Естонії .EE. Крім того, за право керувати доменом .EU змагатимуться ще дві організації: The Open Registry (TORA) і European Network Information Center (EU NIC). Обидві вони зареєстровані в Люксембурзі лише в грудні минулого року і, очевидно, з єдиною метою - спробувати щастя в боротьбі за право управління .EU, який є одним з найбільших географічних доменів світу і використовується всіма офіційними організаціями Євросоюзу.

DNJournal.com
Доменне ім'я EE.com змінило власника за $1,35 млн
Продаж доменного імені EE.com $1,35 млн став четвертою за величиною доменною угодою з початку року, поступаючись лише продажу Christmas.com за $3,15 млн, Angel.com за $2 млн і Exodus.com за $1,945 млн.

Факт продажу домену вже підтвердили брокери компаній VIP Brokerage і DomainAssets.com, які готували і супроводжували угоду. За їх словами, переговори між покупцем і продавцем, обговорення всіх деталей і підготовка угоди зайняли кілька років. Дані про покупця не розкриваються, проте відомо, що домен EE.com - як і більшість дво- і трибуквених доменних імен .COM в останні роки - придбаний китайським реєстрантом.