.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.212.145
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: Dabur відмовився від домену; Австралія готується до Олімпіади-2032; немає даних - немає домену; британська палата доменних лордів; Держспецзв'язку не дрімає...

DomainIncite.com
Черговий домен-бренд залишився "за бортом"
Компанія Dabur India розірвала реєстраційну угоду з корпорацією ICANN щодо домену верхнього рівня .DABUR, яким вона користувалася останні шість років.

Dabur, яка торгує косметикою, засобами особистої гігієни, альтернативними ліками і добавками, має 137-річну історію і річний виторг понад мільярд доларів.

Домен .DABUR став 91-м брендовим доменом, від якого відмовився його власник.

DomainIncite.com
Австралія заблокувала доменні імена для Олімпіади-2 032
Реєстр австралійського географічного домену .AU компанія auDA заблокувала реєстрацію доменних імен, пов'язаних з майбутніми Олімпійськими іграми, після того, як місцем їх проведення був обраний австралійський Брісбен.

Реєстрація подібних доменних імен доступна лише Олімпійському комітету Австралії.

Реєстр домену відзначає сплеск заявок на реєстрацію доменних імен, що містять слово "olympics", який почався безпосередньо після відповідного оголошення Олімпійського комітету.

Згідно з повідомленням в блозі auDA, захищеними є слова "olympic", "olympics", "olympigames", "olympiad" та "olympiads". Заборонено також реєстрація і так званих піддоменів, що містять ці слова, наприклад, BrissiOlympics.com.au.

DomainIncite.com
Реєстратор EnCirca взяв на себе управління клієнтською базою Pheenix
Клієнти ліквідованого реєстратора Pheenix ризикують втратити свої домени через те, що він не депонував дані своїх реєстрантів належним чином, повідомив реєстратор EnCirca, який прийняв під своє управління 6 тис. доменних імен, які раніше обслуговував Pheenix.

У компанії припускають, що "багато доменів виявляться незатребуваними через відмови електронної пошти або непрацюючих проксі-сервісів, а знайти їх законних власників буде проблематично, оскільки депоновані дані часто позбавлені будь-якої ідентифікуючої інформації про право власності на домени".

Щоб якось пом'якшити наслідки дій несумлінного реєстратора, EnCirca пропонує реєстрантам можливість підтвердити право власності на доменні імена, заповнивши форму і представивши інші докази, такі як квитанції Pheenix або банківські виписки.

EnCirca попереджає, що продовження або відновлення реєстрацій доменів, зареєстрованих в Pheenix, може виявитися складним і дорогим або навіть неможливим.

Pheenix в травні минулого року припинив роботу, проігнорував попередження ICANN і не заплатив внески організації. ICANN позбавила компанію акредитації та ініціювала масове переведення реєстрацій в EnCirca.

DomainIncite.com
Перші члени британської ради реєстраторів
До ради реєстраторів Великобританії (UKRAC) увійшли переважно представники невеликих і середніх реєстраторів. Учасники ринку не проголосували за великих реєстраторів, таких як Tucows, Markmonitor і Web.com (Newfold Digital).

У Раду було обрано Рекса Вікхема (Rex Wickham) з TwentyTwentyMedia і Арно Франкіне (Arnaud Franquinet) з Gandi, Ендрю Беннетта (Andrew Bennett) з Netistrar та Дена Роджерса (Dan Rodgers) з Domain Registrar Services. До Ради також увійшли представники громадськості Сюзанна Кларк (Susannah Clark) і Сіпріано Кукурудз (Ciprian Cucuruz).

Рішення про створення UKRAC було прийнято в березні цього року через критику з боку спільноти стилю роботи і методів комунікації Nominet.

ДССЗЗІ
1,7 млн заблокованих мережевих атак
За перше півріччя 2021 року Системою виявлення вразливостей і реагування на кіберінціденти і кібератаки зафіксовано понад 50 млн підозрілих подій. При цьому фахівці Держспецзв'язку України заблокували понад 1,7 млн мережевих атак прикладного рівня на державні органи.

Як повідомляє Держслужба зв’язку і захисту інформації України, за цей період CERT-UA зареєструвала і опрацювала близько 100 тис. кіберінцідентів, більшість з яких - поширення шкідливого програмного забезпечення та фішинг.

Припинені понад 400 DoS і DDoS-атак, спрямованих на державні органи. З них 26% (107 атак) були здійснені (тільки або в тому числі) з використанням IP-адрес РФ. Близько 100 з них - на вебсайт Служби безпеки України.