.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.89.70.161
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: особиста участь під питанням; видаляти шкідливі імена; з'їзд ІнАУ; MMX продовжує "здуватися"; мінус два домени-бренди; пандемія допомогла ірландському домену...

DomainIncite.com
"Переважно віртуальна" зустріч ICANN 73
На відкритій конференції ICANN 73 в березні наступного року пріоритет буде надано онлайн-формату участі, повідомив голова правління корпорації Маартен Боттерман (Maarten Botterman) на зустрічі з представниками Азіатсько-тихоокеанського регіону.

За його словами, захід носитиме "гібридний формат, переважно віртуальний".

Раніше регіональне співтовариство висловило протест проти формату особистої участі на 72-й конференції ICANN в жовтні цього року. Справа в тому, що багато членів співтовариства не зможуть відвідати зустріч через обмеження на поїздки в зв'язку з пандемією. Почасти через ці побоювання правління ICANN вирішило провести 72-у зустріч виключно в онлайн-режимі, заявивши при цьому про намір перейти на гібридний режим для 73-й зустрічі, якщо "це буде можливо".

Конференція ICANN73 повинна відбутися в Пуерто-Ріко, в регіоні Північної Америки, в березні наступного року.

П'ять онлайн-конференцій, які ICANN провела з початку пандемії, в цілому вважаються досить успішними з точки зору Zoom-конференцій, але ніщо не може замінити "розмов в коридорі, коктейльних заходів та приватних вечерь, які проводяться віч-на-віч", додав Боттерман.

DomainIncite.com
Реєстратори зможуть видаляти доменні імена
Акредитовані в ICANN реєстратори незабаром зможуть видаляти доменні імена, пов'язані з інцидентами безпеки. Такі повноваження корпорація має намір надати реєстраторам вже найближчим часом, - заявив голова правління корпорації Маартен Боттерман.

На даний момент такими правами наділені реєстри, які добровільно взяли на себе зобов'язання "Протидії алгоритмам генерації доменів (DGA), пов'язаних з шкідливим ПЗ і ботнетами". Реєстри можуть ретроактивно відмовитися від своїх договірних зобов'язань, якщо їм необхідно терміново відреагувати на великий інцидент, пов'язаний з безпекою. Такі процеси в минулому році були ініційовані чотири рази, охоплювали шість доменів верхнього рівня і приблизно 1600 доменних імен.

ІнАУ
Олександр Савчук очолив ІнАУ
Керівник компанії "Атраком" Олександр Савчук очолив правління Інтернет-асоціації України (ІнАУ).

Таке рішення прийняли члени правління ІнАУ після того, як 27-й з'їзд асоціації 6 серпня обрав новий склад правління.

Раніше Олександр Савчук був заступником голови правління асоціації.

Всього в правління асоціації було обрано 12 осіб.

З'їзд також прийняв в члени асоціації 32 і виключив 17 компаній. Таким чином, на даний момент в ІнАУ входять 234 члена, в тому числі 56 асоційованих.

DomainIncite.com
MMX ліквідувала свій реєстраційний бізнес
MMX відмовилася від двох реєстраційних контрактів з ICANN, оскільки продаж її доменних активів компанії GoDaddy наближається до завершення.

До складу MMX входило дві компанії, які мають акредитацію ICANN. Одна з них, британська Minds and Machines Registrar UK Limited на цей момент обслуговує 108 доменних імен, інша - американська Minds and Machines LLC вже припинила реєстраторський бізнес.

MMX в даний час знаходиться в процесі виходу з свого єдиного, що залишився третього напряму доменного бізнесу - реєстраційного. Раніше всі доменні реєстрації, які знаходилися під її управлінням, були переведені в Uniregistry (близько 50 тис. імен), а технічне управління реєстрами доменів взяла на себе компанія Nominet.

GoDaddy придбала більшу частину з 27 загальних доменів верхнього рівня, що належали MMX, в рамках угоди на $120 млн. Передача решти чотирьох доменів вимагає схвалення від партнерів компанії.

DomainIncite.com
Від доменів .RMIT і .SWIFTCOVER відмовились їх власники
Королівський технологічний інститут Мельбурну і американська страхова компанія SwiftCover відмовилися від своїх доменів-брендів .RMIT і .SWIFTCOVER відповідно.

SwiftCover ніколи не використовувала свій домен, тоді як RMIT зареєстрував невелике число доменів .RMIT і використовував принаймні один з них ще в лютому цього року.

Це вже 92-й і 93-й брендовий домени, про припинення дії яких попередили ICANN їх власники.

DomainIncite.com
10%-ве зростання в .IE
За підсумками першого півріччя в домені Ірландії .IE кількість реєстрацій збільшилася на 10% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року - до 324 тис., - інформує реєстр домену некомерційна організація IEDR.

За даними реєстру, в першому півріччі було зареєстровано 33 815 нових імен, що є найкращим результатом за всю історію домену, делегованого ще в 1988 році.

Основним драйвером зростання, вважають в реєстрі, стали карантинні обмеження, введені владою Ірландії в зв'язку з пандемією коронавирусу COVID-19, про що свідчить динаміка реєстрацій. У першому кварталі нинішнього року в Ірландії діяли досить жорсткі карантинні заходи і зростання нових реєстрацій склало гігантські 34%, оскільки місцевий бізнес надзвичайно активно переводив свою діяльність в онлайн-простір. У другому кварталі обмеження були зняті або істотно пом'якшені, і число реєстрацій знизилося відразу на 22%, що, втім, не завадило досягти відмінного результату за підсумками півріччя.