.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.147.190
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: уїк-енд не для роботи; .ZA: в пошуках оператора реєстру; фінансові домени Donuts; UDRP-дайджест...

DomainIncite.com
ICANN 72: на два дні коротше
Зустріч ICANN 72 почнеться 25 жовтня, тоді як раніше початок конференції було заплановано на 23 жовтня, - інформує корпорація ICANN.

Дата закінчення заходу не змінилася, 28 жовтня.

ICANN заявила, що це рішення вона прийняла, щоб "підвищити ефективність використання робочого часу учасників і заохотити їх до активної участі".

Організація розглядала можливість проведення зустрічі ICANN 72 в Сіетлі в гібридному форматі з особистою участю, але минулого місяця рада директорів вирішила провести її онлайн через загрози, пов’язані з пандемією.

DomainIncite.com
Південноафриканський домен .ZA шукає оператора реєстру
Компанія ZADNA, яка управляє південно африканським географічним доменом .ZA, оголосила конкурс на оператора реєстру свого домену.

Угода з нинішнім реєстром, компанією ZACR, буде розірвана через шість місяців. Контракт з ZACR, який був підписаний у 2012 році, міг бути продовжений ще на п'ять років, проте ZADNA вирішила цього не робити. Однак ZACR зможе взяти участь у новому тендері.

Поточна оптова плата за реєстрацію доменів .co.za, .org.za і .net.za становить 55 південноафриканських рандів ($3,70), з яких 15 південноафриканських рандів ($1) становлять відрахування в ZADNA.

На даний час в домені .ZA близько 1,2 млн реєстрацій та понад 600 реєстраторів.

DomainNameWire.com
Donuts придбала "фінансові" домени
Компанія Donuts, найбільший реєстр нових загальних доменів верхнього рівня, придбала чотири домени, пов'язаних з фінансами і ринками: MARKET, .TRADING, .FOREX і .BROKER.

Вперше про угоду, продавцем в якій виступила компанія Boston Ivy, було повідомлено в лютому поточного року. Але тільки нещодавно ICANN опублікувала угоди про передачу прав на усі чотири домени з датою вступу їх в силу 7 травня.

У всіх чотирьох доменах разом узятих налічується щонайменше 2 тис. імен, а оптові ціни реєстрацій коливаються від 10 до 40 доларів.

OnlineDomain.com
UDRP-дайджест від Асоціації інтернет-комерції
Асоціація інтернет-комерції (The Internet Commerce Association - ICA), що представляє інтереси доменних інвесторів, реєстрантів, розробників веб-сайтів і т.д. з 23 серпня буде розсилати передплатникам по електронній пошті огляд найбільш цікавих і показових розглядів скарг, поданих в рамках єдиної політики вирішення доменних спорів UDRP.

Інстанції, що розглядають скарги в рамках UDRP, включаючи Всесвітню організацію інтелектуальної власності та Національний арбітражний форум, щодня здійснюють розсилку інформації про результати розглядів. Передбачається, що дайджест включатиме найбільш важливі та цікаві UDRP-кейси.

Головним редактором проекту став індійський юрист Анкур Рахеджа (Ankur Raheja), за плечима якого понад 15 років досвіду юридичної роботи, у тому числі понад 10 років розгляду доменних спорів. Анкур Рахеджа є постійним арбітром Азіатського центру розв'язання доменних спорів в Гонконгу (ADNDRC) та італійського Центру позасудового вирішення комерційних суперечок MFSD.