.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.147.66.178
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: довгоочікуваний .BASKETBALL; Donuts позбавляється реєстраторів; перезапуск Бахрейну; Portugal.com продано; фейковий сайт нібито "Нової пошти"...

DomainIncite.com
Відкрилася реєстрація імен у домені .BASKETBALL
Минулого тижня Міжнародна федерація баскетболу відкрила реєстрацію імен у новому загальному домені верхнього рівня .BASKETBALL. Старту відкритої реєстрації передували чотири роки підготовки, які включали, зокрема, етап пріоритетної реєстрації для власників торгових марок.

Федерація баскетболу, будучи власником домену, передала його в управління агентству спортивного маркетингу Roar Domains. Технічним партнером спочатку була компанія MMX, а оператором реєстру Central Nic. На початку поточного року ці функції отримала компанія GoDaddy, яка придбала більшу частину активів MMX, включаючи й угоду щодо домену .BASKETBALL.

Наразі доменне ім'я .BASKETBALL можна придбати через сайт be.basketball, де базова ціна реєстрації складає $50 на рік. Як основний реєстратор виступає австралійська компанія Bombora Technologies, яку GoDaddy придбала в рамках своєї угоди з Neustar минулого року.

DomainIncite.com
Donuts закриває 14 реєстраторів
Компанія Donuts вирішила не продовжувати акредитацію чотирнадцяти реєстраторів.

Відповідно до записів ICANN, акредитаційні угоди були розірвані з компаніями Name118 Inc, Name104 Inc та іншими, які переважно є клонами Name.com. Ці компанії займалися "підбором" доменних імен, у яких закінчилися терміни реєстрації.

Експерти вважають, що необхідність у "підборі" імен відпала, оскільки кілька тижнів тому ICANN схвалила сервіс DropZone, розроблений для цих цілей Donuts. Втім, у компанії стверджують, що відмова від реєстраторів не пов'язана із запуском нового сервісу.

Тим не менш, до групи Donuts, як і раніше, входять як мінімум півдюжини реєстраторів з діючими акредитаціями.

DomainIncite.com
Перезапуск у Бахрейні
CentralNic став реєстром географічних доменів Бахрейну .BH та البحرين. Домени будуть перезапущені із застосуванням спрощеного, автоматизованого та стандартизованого процесу реєстрації.

Дати запуску, правила реєстрації та імена реєстраторів, що беруть участь у ньому, не було оголошено. Влада країни заявила, що запуск розпочнеться з періоду пріоритетної реєстрації для власників товарних знаків орієнтовно у четвертому кварталі поточного року.

Бахрейн - невелика, але багата острівна держава в Перській затоці з населенням близько 1,5 млн. чоловік. Кількість реєстрацій у домені .BH на даний час невідома.

TheDomains.com
$350 тис. за Portugal.com
На аукціоні Great Domains торгового майданчика Sedo, що завершився 21 жовтня, доменне ім'я Portugal.com продано за $350 тис.

Така ціна виправдана тим, що доменні імена .COM, що збігаються з назвою країн, завжди вважалися цінним активом. Наприклад, домен England.com був свого часу проданий за $2 млн, а Russia.com - за $1,5 млн. Трохи дешевше коштували своїм власникам Britain.com ($1 млн), Singapore.com ($800 тис.), NewZealand. com та Brazil.com (по $500 тис. кожен). Однак усі ці угоди укладалися 10-20 років тому. Сьогодні ситуація змінилася, і уряди країн дедалі активніше заявляють права на такі домени. Так, навесні нинішнього року влада Франції виграла в Апеляційному суді США суперечку за право володіти доменом France.com. І хоча реєстрант намагається оскаржити це рішення, прецедент уже створено, і потенційним покупцям домену Portugal.com також слід врахувати перспективи майбутніх юридичних суперечок.

TheDomains.com
Шахраї атакували українців підробленими посиланнями від "Нової пошти"
Підрозділ кібербезпеки "Нової пошти" виявив шахрайський веб-сайт, на якому користувачам пропонувалося взяти участь у розіграші призів нібито від "Нової пошти".

"Користувачу пропонувалося поширити посилання на сайт та/або завантажити мобільний додаток з Google Play, який є платним. В результаті встановлення оформлялася передплата та встановлювався тестовий період, після закінчення якого з рахунку списувалася сума близько 1900 грн", - повідомили у компанії.

"Фахівці "Нової пошти" встановили, що користувачі потрапляли на шахрайський веб-сайт через масове поширення повідомлень із посиланнями, створеними з використанням доменів .Ml, .CF, .TK, а для їх функціонування використовувався сервіс CloudFlare. Окрім того, було виявлено понад 100 шахрайських доменних імен, які використовувалися для аналогічних атак щодо інших відомих українських брендів", - додали в компанії.

Нова пошта вживає заходів щодо блокування шахрайських веб-ресурсів і закликає не прив'язувати до них дані своїх банківських карток.