.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.202.167
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: Росія проти ICANN; мрії Verisign; "відмовних" доменів побільшало; IT.com за $3,8 млн; доменна МЕТА-манія...

DomainIncite.com
Російська загроза
Дії Росії в Міжнародному союзі електрозв'язку (МСЕ) становлять загрозу для існуючої системи управління Інтернетом, яка ґрунтується на дотриманні інтересів усіх зацікавлених сторін, - вважає президент корпорації ICANN Йоран Марбі (Göran Marby).

Виступаючи на віртуальній зустрічі ICANN 72, яка відбулася минулого тижня, глава корпорації сказав: "Ми бачимо загрозу моделі мультистейкхолдеризму та ролі ICANN в екосистемі Інтернету з боку Росії, яка прагне того, щоб уряд керував не тільки ICANN, а й RIR та IETF , та системою кореневих серверів".

Представники Росії раніше неодноразово висловлювали думку про необхідність міжурядового контролю за всесвітньою мережею під егідою МСЕ. При цьому ICANN втратить свої функції, або ж буде ліквідована. На думку Росії, корпорація становить загрозу, оскільки знаходиться на території США і, отже, підкоряється законам цієї країни.

При цьому Росія висунула на пост генерального секретаря МСЕ колишнього заступника міністра цифрових технологій РФ Рашида Ісмаїлова.

На думку Марбі, все це є "загрозою сумісності Інтернету, а не лише ICANN як організації".

DomainIncite.com
Verisign готує .WEB
Verisign очікує, що до кінця року незалежна перевірка винесе вердикт щодо домену верхнього рівня .WEB, після чого в ньому буде відкрито реєстрацію доменних імен, - повідомив гендиректор компанії Джим Бідзос (Jim Bidzos).

Незалежна перевірка проводиться за заявою компанії Afilias, яка також претендувала на цей домен, але поступилася під час аукціону у 2016 році.

Afilias вважає, що правила аукціону було порушено, оскільки його переможець компанія Nu Dot Co приховала свій зв'язок із компанією Verisign. Verisign є реєстром доменів .COM та .NET.

За словами Бідзоса, ціни в домені .WEB відрізнятимуться від .COM та .NET з їхньою контрольованою ціною. "У компанії тут більше свободи та гнучкості, що дозволить використати преміум реєстрації та інші варіанти", - сказав він.

DomainIncite.com
CSC відмовляється від свого брендового домену
Компанія DXC Technology, яка до 2017 року мала назву SCS (Computer Sciences Corporation), поінформувала ICANN про відмову від брендового домену .CSC.

Своє рішення вона пояснює тим, що домен був отриманий безпосередньо перед злиттям Computer Sciences Corporation (CSC) і Hewlett Packard Enterprise Services, в результаті чого утворилася DXC Technology. Домен ніколи не використовувався, і його закриття не вплине на внутрішні чи зовнішні зацікавлені сторони, зазначили у компанії. Злиття CSC-HP та зміна назви відбулося у 2017 році.

У той же час існує ще одна компанія під назвою CSC - Corporation Service Company, яку може зацікавити однойменний домен і вона зможе подати заявку на домен .CSC у наступному раунді нових доменів.

DNJournal.com
IT.com за $3,8 млн
Доменне ім'я IT.com було продано за $3,8 млн і зайняло перше місце в річному рейтингу, відразу на $500 тис. обійшовши колишнього лідера, домен Hippo.com. Продавцем доменного імені виступив відомий доменний інвестор Джеймс Бут (James Booth), а покупцем – компанія Intis Telecom.

Під час конференції GuruConf у Києві компанія Intis Telecom оголосила про намір продавати доменні імена в it.com, такі як example.it.com.

За останні десять місяців компанія придбала 10 "IT" доменів із різними розширеннями. Але it.com – це її найбільша інвестиція.

TheDomains.com
"Мета" у тренді
Після повідомлення про створення "парасолькової" компанії Мета, яка стане основою для групи інтернет-сервісів Марка Цукерберга (Mark Zuckerberg), зріс інтерес до доменних імен зі словом "Мета".

Доменне ім'я MetaFB.net продано на майданчику Sedo за $30 тис. Ще у вересні ім'я MetaFB.com було продано за таку саму ціну. Доменне ім'я було зареєстровано трохи більше місяця тому, 17.09.21 у реєстратора GoDaddy.

MetaDating.net було зареєстровано два тижні тому та продано минулого тижня за $35 тис на аукціоні Sedo.

Домен metaavatars.net, зареєстрований трохи більше трьох місяців тому, був проданий за $44 тис., а ім’я MetaRooms.net було продано за $30 тис. 28 вересня (домен було зареєстровано вже 2021 року).

Не дивно, що слово "мета" стало лідером серед пошукових запитів на сайті реєстратора Donuts, очоливши Domain Trend Report за жовтень.