.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.138.175.180
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: дистанційний UADOM; український IGF; Хакатон з безпеки; знову віртуальний формат; скільки вартуватиме новий Whois; прибутковий карантин; відновлення .EU...

UADOM
Десята конференція UADOM пройде в дистанційному режимі 3 грудня
Десята конференція доменної індустрії UADOM відбудеться на початку грудня в режимі дистанційної участі.

Конференція UADOM проходить щорічно з 2011 року та збирає понад двісті інтернет-фахівців України та Східної Європи. За цей час вона стала значущою подією телекомунікаційного ринку України, оскільки дозволяє учасникам на початку грудня підбити попередні підсумки року, що минає, а також поділитися планами на майбутній рік.

Організатором UADOM є компанія "Хостмайстер" - спонсорська організація та реєстр домену верхнього рівня .UA. Традиційно учасниками та співорганізаторами конференції є реєстратори доменних імен та адміністратори публічних доменів, представники інтернет-проектів та творці контенту, оператори зв'язку та провайдери. Високий рівень інтересу до заходу виявляють як вітчизняні, так і зарубіжні компанії, українські державні органи та міжнародні організації.

Український форум з управління інтернетом
Український Форум з управління інтернетом відбудеться 10-12 листопада
Дванадцятий Український Форум з управління інтернетом (IGF) відбудеться 10-12 листопада у режимі дистанційної участі. Програма першого дня форуму розрахована на молодіжну аудиторію, а основна частина форуму розпочнеться 11 листопада.

Тематика форуму охоплює аспекти кібербезпеки та прав людини в Інтернеті; розвиток телекомунікаційної інфраструктури; вплив політики на всесвітню мережу та технічні рішення. Секції форуму також будуть присвячені смарт-містам та розробці стандартів. Повна програма форуму доступна тут: http://igf-ua.org/програма-igf-ua-2021.

Для повноцінної участі у форумі потрібна реєстрація на сайті https://igf-ua.org/.

Національний хакатон з кіберзахисту
У Києві 15-19 листопада відбудеться Національний хакатон з кіберзахисту
У Києві в середині листопада відбудеться Національний захід сонця з кіберзахисту за участю програмістів, які працюють у секторі безпеки та оборони України, НАТО та країн-партнерів НАТО. Хакатон відповідає формату змагань НАТО TIDE Hackathon.

Програма заходу передбачає гібридний формат, за якого більшість активностей проходитиме у віддаленому режимі.

Завдання хакатону включають захист об'єктів критичної інфраструктури, виявлення, реагування та попередження кібератак, а також використання відкритих джерел для виявлення та запобігання кібератакам та кіберінцидентам.

DomainIncite.com
ICANN відмовляється від гібридного формату
ICANN скасувала свої плани щодо "гібридного" формату зустрічі ICANN73 в Пуерто-Ріко, заявивши, що зустріч проводитиметься виключно у віддаленому режимі. Відповідне рішення ради директорів корпорації пов'язане з пандемією коронавірусу та, зокрема, з обмеженнями на поїздки та відсутністю доступу до вакцин у деяких регіонах світу.

Крім того, Центри з контролю за захворюваннями США наразі надали Пуерто-Ріко другий за рівнем рівень ризику. Це означає, що персонал ICANN, який задіяний у підготовці конференції, не зміг приїхати туди для проведення планових заходів на місці.

Дати конференції поки що залишаються колишніми – 5–10 березня наступного року.

DomainIncite.com
$10 за запит до Whois
Вартість відповіді на запит SSAD (послуга, яка має замінити Whois), становитиме приблизно від $10 до $20. Такими розрахунками поділилися представники ICANN під час відкритої зустрічі ICANN 72 минулого тижня.

Сума, отримана при розрахунку, покриває витрати на перевірку ідентифікатора та його законності, і не включають додаткові адміністративні витрати та відшкодування інших витрат.

SSAD, стандартизована система доступу та розкриття інформації, в даний час проходить в ICANN етап робочого проектування. Більш детальну інформацію про ціни, як очікують в організації, буде представлено на грудневому вебінарі, присвяченому впровадженню SSAD.

DomainIncite.com
Доменний виторг ICANN знову перевищив прогнози
За третій квартал 2021 року ICANN отримала дохід $38 млн, що більше запланованих у бюджеті $35 млн. В аналогічному кварталі минулого року він становив $36 млн.

Витрати також виявилися нижчими за плановані і склали $27 млн при бюджеті в $32 млн, насамперед через обмеження на поїздки через пандемію. На даний час витрати на конференції ICANN становлять близько $500 тис. - в основному на послуги усних та письмових перекладачів, що на кілька мільйонів доларів менше, ніж зазвичай витрачається на проведення заходів.

Загалом квартальний прибуток організації склав $10 млн у порівнянні з передбаченими у бюджеті $3 млн.

ICANN зазначає, що збори за транзакції реєстрів та реєстраторів склали $15 млн і $10 млн відповідно, що на $1 млн більше, ніж передбачено у бюджеті.

Інші збори реєстраторів, включаючи фіксовані збори за акредитацію, також перевищили бюджет на $1 млн, досягнувши $4 млн.

BusinessWire.com
.EU зріс на 3,62%
У третьому кварталі європейський домен верхнього рівня .EU досяг надзвичайного річного зростання на 3,62% порівняно з аналогічним періодом 2020 року, до 3,7 млн імен, повідомляє реєстр EURid.

Середній відсоток продовження реєстрацій у домені становив 84,5%.

Протягом кварталу EURid видалив 48 тис. доменних імен .EU, які перестали відповідати вимогам у зв'язку з Brexit. Усього через вихід Великобританії з ЄС домен втратив близько 300 тис. реєстрацій.