.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.119.160.154
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: новий віце-президент ICANN; IDN-доменів поменшало; другий рівень .AU; новий рекорд UDRP...

ICANN
Джованні Сеппіа призначено віце-президентом ICANN
Ветеран доменної галузі, спеціаліст із зовнішніх зв'язків компанії EURid (реєстр домену .EU) Джованні Сеппіа (Giovanni Seppia) призначений віце-президентом ICANN. На новій посаді він очолить нещодавно створений департамент і відповідатиме за впровадження рекомендацій, розроблених робочими групами та схвалених правлінням корпорації.

Джованні - ветеран спільноти ICANN, який головував у робочих групах та комітетах, а також виконував роль голови Правління європейських національних реєстрів доменів верхнього рівня (CENTR). З січня 2006 року по травень 2007 року він працював менеджером зі зв'язків ICANN у Європі. Джованні також є викладачем та лектором в академічних установах Італії з таких тем, як управління проектами, політика та програми Європейського союзу.

EURID
Багатомовність в Інтернеті продовжує стикатися з проблемами
У 2020 році кількість інтернаціональних доменних імен у світі знизилася приблизно на 1% до 8,2 млн. Такі дані наводяться в доповіді IDN World Report, підготовленій реєстром загальноєвропейських доменів EURid та UNESCO.

У відсотковому відношенні IDN становлять 2,5% від загальної кількості глобальних реєстрацій. Лідером за кількістю реєстрацій IDN є Китай, у якому зареєстровано 3,9 млн таких доменних імен.

Основною проблемою для масового впровадження IDN, як і раніше, є проблеми їх використання в електронній пошті, ідентифікаторах користувачів та браузерах, додатках та пристроях, включаючи Інтернет речей.

mondaq.com
Другий рівень у .AU
Реєстрація доменних імен другого рівня в домені Австралії .AU буде відкрита 24 березня 2022 року, інформує реєстр домену.

У перші півроку після відкриття реєстрації пріоритет матимуть реєстранти, які вже мають доменні імена третього рівня (у публічних доменах .com.au або .net.au)

Ім'я в домені Австралії може отримати лише резидент країни.

DomainInvesting.com
ВОІВ повідомила про новий рекорд за кількістю скарг UDRP
Цього року Всесвітня організація інтелектуальної власності отримала 3561 UDRP – скарг, що перевищує показники 2020 року.

Крім ВОІВ, доменні суперечки в рамках UDRP розглядають і інші арбітражні центри, такі як Національний арбітражний форум або Чеський арбітражний суд.

Переважна більшість UDRP-скарг пов'язані з явними випадками кіберсквотингу, хоча трапляються й рідкісні випадки за участю "цінних" доменних імен, наприклад, трилітерних або імен, що містять одне слово, в домені .COM.