.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.118.30.253
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: спільний кіберзахист; Drone Hackathon; новини з Telegram; Godaddy лідирує; TikTok став популярнішим.

Міністерство цифрової трансформації України
Кіберзахист: співпраця України та Польщі
Уряди України та Польщі співпрацюватимуть у питаннях кіберзахисту. Відповідний меморандум підписали Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв'язку України та Канцелярія Прем'єр-міністра Республіки Польща.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Польща також неодноразово зазнавала атак російських хакерів. Підписання цього документа — важливий крок до об'єднання зусиль для відсічі ворогу в кіберпросторі, - інформує Міністерство цифрової трансформації на своєму офіційному сайті.

Меморандум забезпечить посилення спільної боротьби зі злочинами у кіберпросторі та зробить обмін досвідом та інформацією про кіберінциденти швидшим і ефективнішим.

Міністерство цифрової трансформації України
Дрони на хакатоні
Міністерство цифрової трансформації України разом із партнерами проведе перший міжнародний Drone Hackathon. Головна мета хакатону – напрацювати нові рішення у сфері military-tech для виробництва дронів.

Участь у конкурсі хакатоні можуть взяти інженери-конструктори, радіоінженери, оператори безпілотників та програмісти, які працюють на Python, Java, R, C++, Tensorflow або ж займаються Embedded-розробкою.

Мінцифра реалізує Drone Hackathon разом із Українським фондом стартапів, Генеральним штабом Збройних сил України, Державним концерном «Укроборонпром» та IDI Camp.

DEV.UA
Українці черпають новини з Telegram
Основним джерелом інформації для українців є Telegram або Viber, а також ефір національного телемарафону. Саме цьому способу отримання новин надають 47% громадян. Ці дані були отримані в результаті опитування, проведеного Міжнародним республіканським інститутом за фінансуванням Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За даними дослідження, 45% черпають інформацію з соцмереж (Facebook, Instagram та інші) і лише третина - 32% дізнаються новини з оперативних зведень Генштабу. Слухають виступи представників влади 22% респондентів.

DomainWire
Godaddy лідирує в домені .COM
Реєстратор Godaddy є лідером за кількістю реєстрацій у домені верхнього рівня .COM. . У квітні він зареєстрував більше 738 тис. нових доменних імен, - інформує ICANN.

Друге і третє місце зайняли відповідно Namecheap Inc. (257,8 тис) та Newfold Digital (210 тис).

Godaddy також лідирує за темпами приросту реєстрацій, на другому місці - Newfold Digital.

Домен .COM є найбільшим доменом верхнього рівня. На його частку припадає понад 40% загальної кількості доменних імен.

ITC
TikTok увійшов у 25 найпопулярніших в Україні сайтів
TikTok у липні вперше увійшов до 25 найпопулярніших в Україні сайтів, посівши 17-е місце, інформує компанія Kantar CMeter.

Найпопулярнішими сайтами залишаються Google та YouTube, третю сходинку зайняла соцмережа Facebook.

Дещо знизився інтерес до Telegram – він опинився аж на десятому місці, а ось дев’яту позицію посіла соцмережа Instagram. Традиційно до топ-10 увійшов новинний агрегатор ukr.net, комерційні ресурси olx.ua, prom.ua та Rozetka.