.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.221.98.71
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: IP-адреси на війні; ЗСУ вітає росіян; CentralNic купує активи; житло для українців.

heise
IP-адреси як військова здобич
Передача IP-адрес на окупованих Росією українських територіях здійснюється під дулом пістолета. Можливість протидії такій практиці обговорили у Белграді європейські мережеві фахівці на 85-му засіданні Європейської мережі Réseaux IP (RIPE), - інформує німецьке видання Heise.

“Крик про допомогу з боку українських членів заморозити призначення IP-адрес у спірних областях, щоб запобігти їх конфіскації, стає все більш актуальним”, - зазначає видання.

За інформацією Heise, майже одностайною була думка, що колегам в Україні потрібне рішення негайно. Але прийняття нових правил розподілу адрес займе не менше місяця. Тож фахівці продовжують роботу над цією проблемою.

Інститут масової інформації
Вітання від ЗСУ в Новосибірську
Українські хакери зламали провайдера супутникового телебачення в Новосибірську і запустили трансляцию звернення ЗСУ до росіян, яких можуть мобілізувати. Звернення російською мовою містило заклик здаватись в полон та всіма способами опиратись мобілізації.
DomainWire
CentralNic купує Intellectual Property Management
CentralNic готується заплатити $7,6 млн за реєстратора доменних імен Intellectual Property Management.

CentralNic Group PLC — британська холдингова компанія, що надає маркетингові та IT-послуги, зокрема реєстрацію доменних імен, хостинг, управління брендами, а також послуги реєстру для доменів верхнього рівня.

Intellectual Property Management надає послуги реєстрації доменних імен та спеціалізується на корпоративному сегменті. Серед клієнтів Intellectual Property Management Company - OceanSpray, Rogers Corporation і Guitar Center. Бізнес цієї компанії буде інтегровано у корпоративний підрозділ CentralNic.

До структури CentralNic входить компанія BrandShelter, яка також надає послуги реєстрації доменних імен у корпоративному сегменті.

AIN
Житло для українських біженців
Проект United for Ukraine та сервіс Airbnb відновили програму з надання безкоштовного житла для українців. Житло надається у Європі сім'ям з дітьми терміном до 30 днів. Долучитись до цієї програми можуть лише ті особи, які раніше не користувалися іншими послугами й програмами United for Ukraine. Подати заявку на допомогу можна на сайті платформи United for Ukraine, заповнивши форму зі своїми даними.