.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.187.103
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




У домені COM.UA 50.000 приватних доменів

21 червня 2006 року о 10 годині 51 хвилині було делеговано 50-тисячний домен TEZZENWHEELS.COM.UA. Реєстратором цього домену є компанія IMENA.UA, яка вже чотири роки поспіль займає перше місце на ринку послуг з реєстрації доменних імен.

Домен COM.UA є публічним доменом другого рівня, складовою частиною домену .UA. Домен COM.UA є доменом загального призначення (англійською "generic domain"), що делегований в інтересах спільноти українських користувачів.

Реєстрація 50-тисячного домену свідчить про стабільність розвитку українського сегменту всесвітньої мережі Інтернет. Домен .UA було делеговано 2 грудня 1992 року, в ньому функціонує 51 публічний домен другого рівня (це 26 доменів областей України, 20 скорочень дволітерних доменів областей, а також домени com.ua, edu.ua, gov.ua, org.ua, net.ua, відповідно для комерційних, освітніх, урядових, громадських організацій та Інтернет сервіс-провайдерів).

На сьогодні в українському сегменті Інтернету делеговано близько 200 тисяч доменних імен другого та третього рівнів.

Компанія "Хостмайстер" наголошує, що діяльність в області реєстрації та підтримки доменних імен в Україні повністю відпрацьована та стабільна:

  • послуги з реєстрації доменних імен на конкурентній основі здійснюють 119 компаній реєстраторів;
  • реєстраційна система доменних імен та мережевих ідентифікаторів UANIC, розроблена ТОВ "Хостмайстер", підтримує обробку заявок на реєстрацію доменних імен у доменах COM.UA та .UA;

  • завершено перехід на автоматичну обробку заявок у другому за кількістю зареєстрованих доменних імен географічному домені KIEV.UA;

  • на завершальній стадії знаходиться автоматизація обробки заявок у декількох публічних географічних доменах: CHERNOVTSY.UA, CV.UA, KHMELNITSKIY.UA, KM.UA, KHERSON.UA, KS.UA, тощо.

Компанія "Хостмайстер" запевняє, що й надалі працюватиме над оптимізацією роботи українського сегменту Інтернету та сприятиме дотриманню прав користувачів мережі Інтернет.

Користувачі мережі Інтернет можуть самостійно ознайомитися з реєстраційними даними будь-якого домену за допомогою служби WHOIS в онлайновій базі даних UANIC

Прес-служба
ТОВ "Хостмайстер"
тел.(044) 451-7456
[email protected]

21.06.2006