.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.91.8.23
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




7000 приватних доменних імен другого рівня в домені .UA!

У домені .UA зареєстроване 7000-не приватне доменне ім'я.

Домен першого рівня коду країни .UA був делегований у грудні 1992 року Джонатаном Постелом (IANA) ведучим українським Інтернет-фахівцям, обраним Інтернет-співтовариством - Олегу Волощуку й Ігорю Свиридову. У 1994 році, після того, як Олег Волощук за власним бажанням склав із себе обов'язки адміністратора домену .UA, новим адміністратором домену .UA був обраний Дмитро Кохманюк.

25 березня 2001 року була укладена Угода N1/2001 про передачу діючими адміністраторами .UA ccTLD частини адміністративних повноважень підприємству ТОВ "Хостмайстер". З цього моменту ТОВ "Хостмайстер" прийняв на себе зобов'язання по супроводу .UA ccTLD, і 23 жовтня 2001 року делегував, відповідно до Правил домену .UA, власнику зареєстрованого знака для товарів і послуг "Бізнес" перше приватне доменне ім'я другого рівня - BUSINESS.UA.

На сьогоднішній день, згідно Правил домену .UA, делегування приватних доменних імен у домені .UA відбувається винятково при наявності документів, що підтверджують право на використання на території України торговельної марки, що відповідає написанню доменного імені повністю або його компонента другого рівня (до знака ".", але не включаючи цей знак).

Правила були розроблені адміністраторами домену .UA при участі Інтернет-громадськості з метою захисту інтересів виробників товарів і послуг, а також споживачів продукції від проявів несумлінної конкуренції і шахрайства.

Крім того, завдяки Правилам вдалося обмежити розвиток спекулятивних тенденцій в українському сегменті Інтернет і значно підвищити імідж домену .UA в усім світі. Це підтверджується стабільною позитивною динамікою розвитку домену (діаграма 1).

Діаграма 1 Динаміка реєстрацій приватних доменів у домені .UA
11.02.2009