.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.223.0.53
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




На Anycast DNS серверних кластерах компанії "Хостмайстер" впроваджено протокол IPv6

З 15 липня 2010 року серверні кластери ТОВ "Хостмайстер", що використовують технологію Anycast DNS, підтримують адресацію IPv6. IPv6 - нова версія протоколу, створена та використовується у зв'язку з майбутнім вичерпанням адрес IPv4. Вона вирішує проблеми масштабування та безпеки, властиві попередній версії протоколу.

Спочатку технологію Anycast DNS розробляли для протоколу IPv4. Серед піонерів застосування Anycast DNS був і домен .UA. Для домену UA впроваджено технологію розподілу IP-адреси на декілька серверів. Суть технології полягає в тому, що IP-адреса сервера імен знаходиться одночасно на кількох фізичних (Апаратних) серверах, але DNS-запит передається тільки на найближчий до кінцевого користувача вузол. Як наслідок, для будь-якого клієнта існує єдиний і "короткий" шлях в мережі Інтернет, що скорочує час відгуку та збільшує надійність роботи системи DNS загалом.

Протокол IPv6 значно розширює можливості групової адресації за рахунок суттєвого збільшення простору групових адрес. Серед переваг нового протоколу:

  • Підключення будь-яких електронних пристроїв до Інтернету;
  • Поліпшення якості передачі інформації, наприклад, мультимедійної;
  • Скорочення часу відгуку ресурсів Інтернету.

Домен .UA знаходиться під управлінням восьми серверів доменних імен, з них сім - підтримують адресацію IPv6. Серед публічних доменів другого рівня, IPv6 сервери є в доменах: dneproperovsk.ua/dp.ua, gov.ua, com.ua, org.ua, kiev.ua, net.ua.

В даний час anycast-кластер ТОВ "Хостмайстер" включає вузли в Україні (Київ, Харків, Дніпропетровськ), Росії, США та з червня 2010 - у Чехії. Також роботу домену .UA забезпечують ще два anycast-кластери:

  • Community DNS, більше 25 вузлів по всьому світу;
  • Internet Systems Consortium (www.isc.org)
26.07.2010