.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.221.46.132
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Кореневий сервер DNS – тепер в Україні

Компанією "Хостмайстер" спільно з ICANN в Україні введено в дію локальний кореневий сервер DNS, що містить інформацію про домени верхнього рівня. Сервер є "дзеркалом" одного з 13-ти кореневих серверів ICANN, відомого під назвою "L-root".

Функціонування Інтернету залежить від системи доменних імен. Саме вона дозволяє визначити місцезнаходження сервісу. Система DNS проводить перетворення доменних імен на IP-адреси і назад, і є необхідною для роботи всього програмного забезпечення Інтернету - від електронної пошти та веб-браузерів до обміну повідомленнями. Якщо з будь-яких причин DNS перестане працювати, це спричинить неминучі перебої в роботі Інтернет загалом. Введення нового "критичного ресурсу" - кореневого сервера, стало для компанії Хостмайстер важливим та пріоритетним завданням. На сьогодні це перший кореневий сервер на території України. Новий сервер дозволить скоротити час відгуку DNS-серверів для користувачів України, підвищить безпеку та стабільність системи DNS.

Затребуваність такого сервера вже першу добу показала його робота. З 7 грудня, з моменту включення сервера, сумарний трафік досяг значення десяти мегабіт за секунду, а це понад 1000 запитів за секунду!

Компанія "Хостмайстер" вітає всіх учасників Уанет - ми зробили ще один крок назустріч міжнародній інтернет-спільноті.

08.12.2010