.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 13.59.122.162
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Компанія "Хостмайстер" стала членом ccNSO ICANN

Розповідає Дмитро Кохманюк, адміністратор .UA:

"cсNSO - організація підтримки доменних імен для кодів країн - підрозділ організаційної структури ICANN, створена для та за допомогою менеджерів ccTLD. Це структура, яка всередині ICANN відповідальна за представлення інтересів адміністраторів національних доменів. Вона дозволяє їм спілкуватися, обговорювати питання, які їм важливі та, крім того, із представників цієї групи формується Рада ccNSO. У ній - 18 осіб, 15 з яких обираються представниками країн, а троє - призначаються Номінаційним комітетом ICANN. Ця Рада вже безпосередньо впливає на рішення Правління ICANN.

Таким чином, увійшовши до цієї організації, ми отримуємо нехай не прямий, але, тим не менш, чинний механізм впливу на членів Ради, яка, у свою чергу, може впливати на Правління ICANN.

Членство в ccNSO доступно будь-кому, хто входить до числа менеджерів організацій, що керують ccTLD. І увійшовши до ccNSO, ми отримали можливість бути почутими, брати участь в обговоренні питань, які турбують представників інших доменів, отриматли дієвий шлях доступу до всього того, що цікавого відбувається в Інтернеті, і тепер можемо більш активно представляти інтереси України в цих процесах.

Незважаючи на те, що у складі ccNSO всього троє штатних співробітників, саме вони постійно забезпечують роботу цієї структури, підтримують списки розсилки, а також її сайт, допомагають членам організації брати участь у зустрічах.

Я зараз беру участь у черговій конференції ICANN, що проходить у Сан-Франциско, в ході якої передбачені зустрічі ccNSO. На них можна буде наживо побачитися з іншими менеджерами доменів та обговорити ті моменти, які видаються найцікавішими, у тому числі - IDN, DNSSEC, питання управління Інтернет, досвід взаємодії з державними органами, законодавство у доменній галузі."

14.03.2011