.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 35.170.54.171
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Хостмайстер" активізує кампанію підготовки до переходу на протокол IPv6

У зв'язку з практичним вичерпанням адресного простору протоколу IPv4 Інтернет-компанії всього світу готуються до переходу на адресацію IPv6, адресна ємність якої умовно безмежна. До лютого 2011 року цей протокол використовували близько 4,5 тисячі мереж. Для того, щоб глибше вивчити ситуацію і стимулювати зростання кількості компаній, готових до роботи з IPv6, за ініціативою ISOC ведеться підготовка World IPv6 Day - Всесвітній день IPv6.

World IPv6 Day, призначений на 8 червня 2011 року, - глобальний тест під час якого з 00:00 до 24:00 по UTC провідні провайдери та контент-компанії протягом доби надаватиме доступ до ресурсів одночасно і по IPv4, і по IPv6.

Компанія "Хостмайстер" з початку 2010 року дотримується "дорожньої карти" впровадження IPv6. Так, з 15 липня 2010 року серверні кластери ТОВ "Хостмайстер", що використовують технологію Anycast DNS, підтримують адресацію IPv6. WHOIS-сервери "Хостмайстра" також IPv6-сумісні. Крім того, компанія не підключається до провайдерів, у яких не використовується IPv6, і при необхідності допомагає настроїти цей протокол.

Але це не означає, що більше немає над чим працювати - деякі сервіси та елементи інфраструктури ще потрібно адаптувати до IPv6. Одним із найближчих кроків стане перевірка готовності адміністраторів публічних доменів, результатам якої для них будуть складені покрокові інструкції та рекомендації. На наступних етапах буде проведено роботу з реєстраторами доменних імен, хостинг-провайдерами та ін. Ці кроки передбачається синхронізувати з діяльністю UA-IX (Української точки обміну трафіком), яка ще торік отримала блок адрес IPv6 і в даний час активізує діяльність у цьому напрямку.

World IPv6 Day 8 червня 2011 року - чергова яскрава подія найцікавішого, можна сказати – історичного процесу. Компанією "Хостмайстер" буде проведено дослідження IPv6-готовності доменного ринку України, заходи щодо роз'яснення шляхів та методів роботи в умовах паралельної дії двох адресних протоколів, а також - регулярні публікації з різних питань, пов'язаних з IPv6.

Розгортання IPv6 у глобальному масштабі життєво важливе для Інтернет-індустрії, і це вимагає активних кроків з боку гравців галузі: оновлення технологій, навчання персоналу; розробки нових бізнес-планів. Процес цей досі йшов відносно повільно, але ситуація вже змінюється: ігнорування IPv6 у середньо- та довгострокова перспектива - серйозний ризик для бізнесу. Компанія "Хостмайстер" запрошує всіх зацікавлених колег разом вести роботу з підготовки до переходу на IPv6.

18.04.2011