.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.190.101
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Майстерня IPv6": старт дано!

17 травня 2011 року у Києві відбулася 1-а зустріч "Майстерні IPv6", організована компанією "Хостмайстер" та Інтернет Асоціацією України (ІнАУ).

"Майстерня" була задумана фахівцями "Хостмайстра" як інженерний полігон для обговорення теоретичних аспектів та світового досвіду переходу на протокол адресації IPv6, а також - обговорення досвіду українських компаній та спільного вироблення ефективних рішень. 1-я зустріч була присвячена як теоретичній, так і практичній стороні справи. Її учасників вітали директорка ТОВ "Хостмайстер" Тетяна Долинська та директор ІнАУ Володимир Куковський. На конференції були присутні близько 100 провідних Інтернет-фахівців України, прозвучали 10 доповідей, більшість із яких викликали детальне обговорення.

Адміністратор домену .UA Дмитро Кохманюк проілюстрував зміну протоколів як розвиток системи мов: той, хто має намір залишатися при застарілій адресації, згодом прирече себе існування у своєрідної резервації. А поступове впровадження нової - IPv6 - окрім виграшу в обсязі адресного простору та підвищення швидкості та ефективності багатьох Інтернет-сервісів (а також появи нових вразливостей, над якими ще належить поламати голову фахівцям з безпеки) - викличе до життя бурхливий розвиток нових ринків апаратного та програмного забезпечення. Торкаючись філософії бізнесу, він підкреслив, що нові можливості ще довго доведеться поєднувати зі старими (IPv4), але не для того, щоб відсидітися, а для того, щоб, розуміючи повноту сервісу, вдумливо готується до зміни самої логіки використання Мережі людиною.

Технічний адміністратор "Української мережі обміну трафіком" (UA-IX, що надає своїм учасникам можливість обміну IPv6-трафіком) Сергій Поліщук, який також виступив модератором зустрічі, основну увагу приділив нинішньому рівню та проблемі впровадження IPv6 в Україні. Він, як і низка його колег згодом, звернув увагу присутніх, що поки що працює принцип "замкнутого кола" попиту-пропозиції IPv6, які залежать від наявності контенту, пристроїв, операційних систем та сервісів, що використовують цей протокол. А поки не буде попиту - не буде і розгорнутих пропозицій з боку провайдерів та хостерів... і навпаки. Він проілюстрував свої викладки даними про темпи впровадження IPv6 серед учасників UA-IX.

Представники вищої керівної та технічної ланки різнопланових Інтернет-компаній Ігор Михайленко ("Східноукраїнський центр Інтернет-координації"), Леонід Тарсіс (Colocall), Максим Тульєв (NetAssist), Андрій Хветкевич (NIC.UA), Олександр Задорожний (FreeNet), Володимир Хавронюк (TopNet) поділилися своїм досвідом впровадження IPv6, міркуваннями про стимули та попит на використання цього протоколу, окреслили проблеми, що виникають на шляху освоєння нової адресації.

Світлана Ткаченко, керівник департаменту розробки та впровадження компанії "Хостмайстер", приділила основну увагу DNS-аспектам функціонування IPv6, критеріям готовності до роботи за цим протоколом та результатами оцінки цієї готовності в українському сегменті Інтернету.

А Максим Благонравін із компанії "Хостмайстер" завершив зустріч оглядом міфів про IPv6, що існують у навколотехнічній пресі.

Зустрічі "Майстерні IPv6" стануть регулярними і надалі будуть присвячені цілеспрямованому розгляду тих чи інших сторін процесу входження IPv6 життя глобальної мережі.

18.05.2011