.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.119.107.161
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




В Одесі пройшов форум ENOG-3

В Одесі відбулася регіональна зустріч Євразійської групи мережевих операторів ENOG-3. На цьому форумі Інтернет-фахівці, які займаються найважливішими аспектами роботи глобальної Мережі, обмінялися досвідом та знаннями з питань, характерних для мережевого сегменту Східної Європи.

У ньому взяли участь понад двісті представників Інтернет-індустрії з 11 країн: з Чехії, Росії, Німеччини, Швеції, Нідерландів, Великобританії, Франції, Канади, США та ін.

"Червоною ниткою", що проходить через усю конференцію, стали питання кіберзахисту. Першим пунктом програми став практикум "Безпека для провайдерів". Його вели Пол Віксі (ISC) та Дмитро Кохманюк ("Хостмайстер"). Паралельно Марко Хогенвонінг (RIPE NCC) провів семінар "Основи IPv6".

Одним із осьових тематичних напрямків конференції стало обговорення взаємодії провайдерів (інтерконнект, піринг, обмін трафіком). Так, на ENOG-3 виступили представники Амстердамської, Української та Московської мереж обміну трафіком. Пройшла панельна дискусія за участю спеціалістів аналогічних структур Одеси, Донецька, Харкова та Хмельницького. У ній прийняли участь та представники компанії DTEL-IX, яка створила та розвиває власну київську точку обміну трафіком. Можливо, одним із самих очікуваних став виступ Сергія Поліщука (UA-IX): "UA-IX 2012". Реінкарнація".

Обговорення найважливіших Інтернет-технологій та нових підходів до нових мережним загрозам також пронизувало всі етапи форуму. IPv6 як невідворотне майбутнє, DNSSEC як один із стовпів захисту світової доменної системи, - ці завдання було всебічно обговорено на ENOG-3.

Дуже тішить, що Україна в цьому сенсі аж ніяк не пасе задніх. "Хостмайстер" як реєстр географічного домену верхнього рівня .UA веде активну роботу з пропаганди та впровадження нового Інтернет-протоколу IPv6, та в країні є кілька компаній, які вже надають можливість користування ним як штатну послугу. Український досвід із впровадження стандарту безпеки DNSSEC також було представлено до уваги колег на ENOG-3.

Крім того, Інтернет-фахівці регіону обговорювали методи протидії DDoS-атакам та шкідливим діям класу "отруєння DNS". Була проведена панельна дискусія про так звані "токсичних звалищах", тобто. про нецільове використання адресного ресурсу під тіньовий хостинг для несумлінних користувачів - таких як спамери та фішери.

На форумі було проведено традиційний "День RIPE", адресований тим, хто хотів дізнатися якнайбільше про роботу цієї регіональної організації. Розглядалися також загальні питання управління Інтернет у рамках багатосторонньої моделі обліку інтересів різних угруповань.

Форум ENOG (Євразійська група мережевих операторів) - майданчик для відкритого діалогу, доступний всім зацікавленим сторонам. Він проходить двічі на рік. Дві попередні конференції відбулися у Москві. Там же відбудеться й ENOG-4.

Організатори ENOG-3 - міжнародна організація RIPE NCC та компанія "Хостмайстер". Партнерами з проведення заходу виступили Інтернет Асоціація України (ІнАУ) та Асоціація учасників ринку бездротових мереж передачі даних (Wireless Ukraine). Золотий спонсор - ISOC, срібний - Datagroup, бронзовий – NetAssist. Технічні спонсори - D-Link та AstraTelCom; спонсор кава-паузи - Msk-IX.

25.05.2012