.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.215.79.206
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




В публічних доменах Рівного впроваджено протокол EPP і кириличні імена

На минулому тижні публічні домени Рівненської області rovno.ua і rv.ua перейшли на використання EPP (Extensible Provisioning Protocol) - сучасного протоколу обміну даними між доменними реєстрами і реєстраторами. Делегування або продовження імен в цих публічних доменах тепер здійснюється виключно через реєстраторів, список яких опубліковано на сайті http://www.rv.ua. В даний момент такі послуги надає 31 реєстратор.

Одночасно з переходом на новий протокол в рівненських доменах з'явилася можливість реєструвати кириличні доменні імена (такі як імя.rovno.ua або назва.rv.ua), а також використовувати шосту версію інтернет-протоколу (IPv6).

Регіональний домен rovno.ua з'явився у 1992 році і зараз в ньому налічується 800 доменних імен. Більш популярним став короткий публічний домен rv.ua, створений в 1997 році. У ньому делеговано майже 7,2 тис. імен. На початку поточного року rovno.ua став першим регіональним доменом, в якому була впроваджена технологія DNSSEC (захищена система доменних імен).

До цього моменту технологія EPP використовувалась в 12 регіональних доменах, в яких сумарно налічується 60 тис. доменних імен, що складає 9% від їх загальної кількості в .UA. Активне впровадження EPP в українських доменах почалося першого вересня поточного року і здійснюється відповідно до рішень робочої групи, яка складається з реєстраторів і адміністраторів публічних доменів.

15.10.2012