.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.181.231
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




У домені org.ua впроваджено протокол EPP та кириличні імена

Публічний домен org.ua перейшов на використання EPP (Extensible Provisioning Protocol) – сучасного протоколу обміну даними між доменними реєстрами та реєстраторами. Делегування чи продовження імен із п'ятниці, 16 листопада, здійснюється виключно через реєстраторів, список яких опубліковано на сайті http://org.ua. Наразі такі послуги надають 36 реєстраторів.

З переходом на новий протокол з'явилася можливість реєструвати кириличні доменні імена (такі як ім'я.org.ua), а також використовувати шосту версію інтернет-протоколу (IPv6).

Домен org.ua був створений у 1999 році для розміщення сайтів некомерційних організацій і зараз є одним із найпопулярніших в Україні. У ньому делеговано понад 90 тис. доменних імен, що становить 13% від їх загальної кількості у .UA.

Наразі технологія EPP використовується у 13 регіональних доменах, у яких сумарно налічується 150 тис. доменних імен, що становить 22% від їх загальної кількості в .UA. Активне впровадження EPP в українських доменах розпочалося першого вересня поточного року та здійснюється відповідно до рішень робочої групи, що складається з реєстраторів та адміністраторів публічних доменів.

17.11.2012