.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 35.175.172.94
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Одеське і київське «дзеркала» L-root стали найбільш популярними в Європі

Одеське «дзеркало» серверу L-root, одного з ключових інфраструктурних вузлів мережі Інтернет, стало найпопулярнішим в Європі. На другому місці за популярністю - київське «дзеркало».

Про це в кінці червня у своїй доповіді на конференції ICANN в Лондоні повідомив Stephane Bortzmeyer, експерт французького реєстру доменних імен AFNIC, посилаючись на результати проведеного ним дослідження.

За інформацією спеціаліста, у трійку популярних також увійшло «дзеркало», встановлене в Парижі.

Сервер L-root є одним з тринадцяти кореневих серверів системи доменних імен і має велику кількість "дзеркал". В Україні працює три "дзеркала" - окрім уже згаданих, третє знаходиться в Харкові. Усі вони були встановлені в рамках співробітництва реєстру домену .UA компанії "Хостмайстер" та міжнародної корпорації ICANN. Київське "дзеркало" функціонує з грудня 2010 року, одеське - з травня 2012 року.

"Встановлюючи "дзеркала" ми, в першу чергу хотіли забезпечити стабільну та безпечну роботу мережі Інтернет в Україні, тому обрали провайдерів, які мають хороші канали зв'язку по всій країні. В результаті досліджень стало очевидно, що українські "дзеркала" підтримують стабільність Інтернету не тільки в нашій країні, але й в сусідніх державах" - говорить адміністратор домену .UA Дмитро Кохманюк.

14.07.2014