.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.222.67.251
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Новий домен Kyiv.ua буде працювати спільно з існуючим Kiev.ua

Реєстранти доменних імен в публичному домені Kiev.ua отримають безкоштовне резервування аналогічного імени в публічному домені Kyiv.ua, реєстрація в якому буде відкрита найближчим часом. Про це повідомив керівник відділу маркетингу та PR компанії "Хостмайстер" Максим Благонравін в презентації під час конференції UAdom, що відбулась 4 грудня в Києві.

Публічний домен Kyiv.ua разом з існуючим доменом Kiev.ua являється территориальним доменом міста Києва і Київської області. В основі домену – транслітерація офиційної, україномовної назви столиці України.

Домен Kyiv.ua буде працювати спільно з доменом Kiev.ua: реєструючи нове ім'я в будь-якому з доменів, реєстрант отримує резервування аналогічного імені в іншому домені.

При цьому представник компанії "Хостмайстер" відзначив відсутність обмежень на операції з зареєстрованими доменними іменами: вони можуть бути переведені до іншого реєстратора або змінити реєстранта, як з парою імен, так і окремо з кожним. При видаленні доменного імені воно може перейти в резерв у тому випадку, якщо продовжує існувати аналогічне ім'я в іншому домені.

В публічному сервісі Whois зарезервовані імена будуть показані як вільні, однак в коментарях буде зазначено, що доменне ім'я зарезервовано.

М.Благонравін також повідомив, що найближчим часом буде відкрито реєстрацію в публічних доменах Chernivtsi.ua и Rivne.ua, які також будуть працювати спільно з існуючими доменами Chernovtsy.ua и Rovno.ua.

Щорічна конференці UAdom, організована компанією "Хостмайстер", зібрала понад сто спеціалістів доменної індустрії України та сусідніх країн. Золотим спонсором форуму виступила компанія "ОРГ.УА". Генеральним партнером заходу стала биізнес-школа "МІМ-Київ", Генеральним інтернет-партнером - компанія "Адамант", генеральним інформаційним партнером - інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

05.12.2014